Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Inter-market analýza: Zareagují konečně velcí hráči na posilování jenu?

Názory

V minulém příspěvku jsem upozorňoval, že po důležitejší makroekonomické události může EUR/USD růst až k hodnotě 1,1450. Od chvíle, kdy došlo ke splnění mé predikce trhem, tento pár vytváří oblast konsolidace. Do okamžiku vyhlašování ze strany ECB nebo FED neočekávám na tomto páru žádné prudší směrové pohyby.

 

Mnohem zajímavější se zdá být situace na USD/JPY. Poté, co se dotkl 18 měsíčních minim, se dá očekávat, že centrální banky Japonska a USA se budou snažit brzdit prodej dolarů a nákup jenu. Mnoho analytiků je však skeptických k domnělé ochotě Japonska intervenovat na vlastním měnovém trhu. 

Osobně věřím, že USD/JPY by měl začít pomalu korigovat po dosažení hodnoty 108,30, což je důležitý fibo level pro otočení trendu. EUR/USD se v současné době drží pod oblastí týdenní středové hodnoty mezi 1,1400 a 1,1393. Před vstupem do long obchodu na USD/JPY chci, aby kurz EUR/USD se nacházel pod hodnotou 1,1393. Druhá podmínka je reakce GBP/USD na svou rezistenci na hodnotě 1,4297. Pokud nastanou tyto skutečnosti, budu ochoten otevřít střednědobý long obchod na USD/JPY. Takováto situace může nastat již po důležitých čtvrtečních vyhlašováních na libře a dolaru.

Přeji mnoho zdaru v tradingu.
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Inter-market analýza: Zareagují konečně velcí hráči na posilování jenu?