Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Instituce sázejí na Bitcoin ve velkém, otevřený zájem v BTC futures roste

Kryptoměny

Podle údajů CME Group, největší burzy futures a opcí, otevřený zájem v BTC futures vzrostl nejméně o 100% a zvyšoval se po dobu osmi měsíců pokračujících až do února 2021. Dále kapitál vázaný na tyto smlouvy rostl exponenciálním ročním tempem 1,405% ze 156 milionů USD na konci února 2020 na 2,34 miliardy USD o rok později. Tento druh růstu představuje více než trojnásobek 425% nárůstu ceny Bitcoinu (BTC) za poslední rok a další ukázka bezprecedentní úrovně poptávky po expozici vůči třídě aktiv mezi institucionálními investory.

 

Navíc s BTC, který nedávno dosáhl nového ATH nad 61 000 USD, je institucionální zájem v derivátových produktech, jako je CME futures, připraven zůstat na zvýšené úrovni a možná růst výše.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

zdroj: Forbes

Otevřený zájem v BTC futures roste

Abychom však skutečně pochopili důsledky této rozšiřující se adopce a to, co bychom mohli očekávat, jak cena dále poroste, je důležité pohlédnout za topline čísla a pochopit, co se děje pod povrchem. Data poskytovaná účastníky trhu s futures americkému regulačnímu orgánu rozdělují účastníky trhu podle kategorií a vrhají další světlo na mechaniku stojící za tímto rostoucím institucionálním zájmem. Čtyři skupiny se skládají z bank, správců aktiv, pákového efektu a „jiných“ společností, které podléhají ohlašovací povinnosti.

Zajímavé je, že právě teď drží největší podíl otevřeného zájmu v BTC futures právě peníze s pákovým efektem, hedgeové fondy a řada menších společností zabývajících se obchodováním s komoditami a počátkem března 2021 jsou čisté shorty v poměru 3: 1, což znamená, že jako skupina do značné míry sázejí proti aktivu.

Naopak bitcoinoví býci CME se skládají převážně z dealerských bank, společností v kategorii „ostatní“ – tj. korporátní pokladny, zahraniční finanční instituce – a „nehlášených“ účastníků trhu, které zahrnují aktivní maloobchodní obchodníky.

Co můžeme očekávat?

Mathew McDermott, vedoucí divize Digital Assets pro Goldman Sachs v podcastu 5. března uvedl, že banka znovu otevře své kryptoobchodní oddělení, které bude zahrnovat bitcoinové futures CME jako přímý důsledek poptávky klientů a zpětné vazby zachycené během přibližně 300 interakcí institucionálních klientů.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Více nám pravděpodobně řekne míra přijetí dalších produktů CME, jako jejích opčních kontraktů a nedávno spuštěných ETH futures. Na platformě již bylo nobchodováno 695 550 ETH. Pokud jde o BTC opce, od jejich zahájení se obchodovalo téměř 41 000 z těchto smluv. Lze tedy očekávat, že s rostoucím zájmem by mohla pokračovat v růstu i cena Bitcoinu.

Zdroj: CryptoSvět

 
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Instituce sázejí na Bitcoin ve velkém, otevřený zájem v BTC futures roste