Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Hrozí Bitcoinu rychlý pád? Zde jsou možné důvody

Kryptoměny

Bitcoin by před americkou prezidentskou volbou mohl projít významnou korekcí. Důvodem jsou jeho vazby na zlato. CEO předního informačního webu ADVFN se domnívá, že většina aktiv, které běžely v roce 2020 spolu, můžou zažít ostrý pád. Na co přijdeme, pokud se na Bitcoin podíváme z větší blízkostí?

Bitcoin: Hrozí mu v příštích týdnech pád?

Bitcoin v roce 2020 zlato následoval. Obzvláště po březnu roku 2020, kdy se jejich korelace dostala dokonce na rekordní hodnotu 75 %. Bitcoin stále více následoval narativ digitálního zlata a cenově cenný kov následoval.

Rostl spolu se zlatem z dvou důvodů. Prvním byla monetární politika Spojených států Amerických. Druhým důvodem bylo to, že kvůli pandemii koronaviru rostl zájem o veškeré bezpečné přístavy.

bitcoin
Zdroj: Bitcoinist

FED v minulém týdnu varoval, že bez pomoci kongresu nemůže pokračovat ve svém expanzivním programu. Nicméně Demokraté a Republikáni si nejsou jistí, jestli mají další balíček proti ekonomické tíze koronaviru povolit.

Stephen Roach, bývalý předseda Morgan Stanley Asia, se domnívá, že další balíček neprojde a investoři začnou na trh pumpovat americký dolar, který bude posilovat na ceně. To by znamenalo rychlý pád pro bezpečné přístavy, ke kterým ještě stále díky korelaci se zlatem patří i Bitcoin.

Nicméně stále se jedná pouze o domněnku, která se nemusí vyplnit.

Autor: Jiří Makovský
Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Hrozí Bitcoinu rychlý pád? Zde jsou možné důvody