Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Glassnode: Většina nových bitcoinových investorů nepodlehla v roce 2021 panickému výprodeji

Kryptoměny

Během korekce trhu zůstala morálka mezi hodlery Bitcoinu vysoká. Většina z těch, kteří letos nakoupili tokeny, nebyla ochotná se jich vzdát, i když Bitcoin v letošním roce zaznamenal zatím největší pokles cen.

 

Většina nových investorů během korekce nepodlehla panice

Graf sdílený firmou Glassnode zabývající se analytikou blockchainu odhalil, že většina z těch, kteří si v roce 2021 koupili Bitcoin, ho neprodala. Pokud vám se zdá, že silný duch HODLu uprostřed volatilního trhu je zvláštní, metrika SOPR (Spent Output Profit Ratio) by mohla nabídnout vysvětlení.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Glassnode vypočítá SOPR vydělením prodejní ceny zaplacenou cenou. Pokud je SOPR vyšší než 1, pak prodejci profitují. Na medvědím trhu pokračují likvidace a hodnota klesá pod 1, kde ztráty převažují nad zisky. V únoru indikátor ani v nejnižším bodě nikdy neklesl pod 1, což je dobrá zpráva pro ty, kteří věří, že růst ještě neskončil.

Image
zdroj: Twitter

Jednoduše řečeno, noví bitcoineři během korekce trhu nepropadli panice, vysvětluje Glassnode:

"To naznačuje vysoké přesvědčení nových investorů k HODLingu, protože mince, které byly zakoupeny v roce 2021, se během tohoto posledního poklesu nepohybovaly se ztrátou."

Připojují se velcí hráči … a své BTC zatím nehodlají prodat

Indikátor Glassnode by mohl být novým způsobem, jak měřit sentiment na trhu, kterému dnes velí velké instituce a velryby s býčími výhledy. Tyto společnosti koupily Bitcoin jako úložiště hodnoty a zajištění proti možné krizi, která by mohla vzniknout v důsledku nadměrného tisku peněz, stagnace globální ekonomiky v důsledku koronaviru a ztráty důvěry ve veřejnou politiku.

Například společnost MicroStrategy nedávno alokovala více než 4 miliardy USD ze svých prostředků do Bitcoinu. Kromě toho využila medvědích korekcí k nákupu více tokenů. Podobně také Tesla nakoupila BTC za 1,5 miliardy dolarů a změnila svou firemní strategii, aby eventuálně přijímala Bitcoin a následně byla schopna své podíly v BTC popřípadě navýšit. Jak Michael Saylor, generální ředitel společnosti MicroStrategy, tak Elon Musk, generální ředitel společnosti Tesla, tvrdili, že jejich strategií je držet své tokeny a ne hrát na spekulace.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Projekce založená na modelu stock-to-flow také ukazuje podobné výsledky, což ukazuje na možné pokračování uptrendu a stále optimističtější náladu pro bitcoinový trh.

Image
zdroj: Twitter

Pokud tedy argumenty předložené velrybami nepřimějí drobné investory, aby drčeli své BTC, možná by tento graf mohl stačit.
Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Glassnode: Většina nových bitcoinových investorů nepodlehla v roce 2021 panickému výprodeji