Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Elon Musk znovu rozsvítil dogecoinové svíčky a odstranil Bitcoin z profilu na Twitteru

Kryptoměny

Nejbohatší člověk na světě Elon Musk opět způsobil v sektoru kryptoměn značný rozruch, respektive jeho řada příspěvků o Dogecoinu (DOGE), který nazval „kryptoměnou lidu“.

 

Elon Musk znovu podpořil Dogecoin a následoval explosivní růst

Ukončil svou krátkou pauzu na Twitteru a tweetoval obrázek letící rakety s jediným slovem: „Doge“.

 

Poté následovaly další tweety se slovy: „Žádná maxima, žádná minima, pouze Doge“ a „Dogecoin je kryptoměna lidu“.

Minulý týden Musk uvedl, že musí být opatrný, když hovoří o kryptoměnách, protože jeho slova by mohla pohnout trhem. DOGE vyskočil z 0,040 USD na 0,0576 USD za méně než hodinu. V době psaní tohoto článku se DOGE obchoduje za 0,0512 USD a za den vzrostl o 59%.

bbfbdbb149
zdroj: cryptonews.com

„Příležitostně si dělám legraci z Dogecoinu, ale opravdu to jsou jen vtipy. Dogecoin byl vytvořen jako vtip, aby si dělal legraci z kryptoměn,“ řekl minulý týden Musk a dodal, že „nejironičtějším výsledkem by bylo, že se Dogecoin stane celosvětovou měnou.“ Musk mezitím odstranil slovo Bitcoin, který minulý týden vložil do svého bio na Twitteru, což také upoutalo pozornost celého sektoru kryptoměn.

DOGE pump and dump

Nebyla to zdaleka jediná akce typu pump and dump, kterou DOGE za posledních několik týdnů zaznamenal. Mince upoutala pozornost subredditu r/wallstreetbets, skupiny s 8,5 miliony členů, která měla být odpovědná za pumpu GameStop v lednu.

Již dříve to byli TikTokeři, kteří se pokusili vypumpovat minci na 1 USD. I když pohyb nebyl tak velký ani koordinovaný jako v tomto roce, TikTokeři stále produkují obsah související s Dogecoinem a pumpamy DOGE, přičemž mnoho z nich odkazují na obsah Elona Muska.

V poslední době se hodně hovoří o schématech pump and dump, přičemž byl zmíněn i XRP – s cenovým skokem mince v důsledku koordinovaných kampaní na platformách jako Reddit a Telegram.

Musk již dříve uvedl, že Bitcoin může získat širší adopci mezi „běžnými finančníky“, ale také to, že nemá „silné názory na jiné kryptoměny“ – což činí jeho tweety o DOGE ještě podivnější. Muskovy nejnovější tweety přicházejí poté, co jeho společnost SpaceX představila svůj nejnovější prototyp vesmírné lodi, který v úterý skončil výbuchem při přistání.

Slova miliardáře nejenže vyvolala kryptománii, protože krypto Twitter zaznamenal velké množství příspěvků DOGE, ale mince byla údajně také populárnější v některých zemích.

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Elon Musk znovu rozsvítil dogecoinové svíčky a odstranil Bitcoin z profilu na Twitteru