Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Dalšího prudkého posílení eura se nedočkáme

FX NEWS

Vzhledem k tomu, že včerejšek nepřinesl žádná zajímavá data, bylo namístě se zaměřit na obchodování spíše technického charakteru. A jelikož nás dnes čeká zasedání Evropské centrální banky, jasnou volbou je analýza eura proti dolaru. 

  • Euro vůči dolaru po šesti dnech oslabování posílilo
  • Technická analýza mluví ve prospěch pokračování konsolidační fáze
  • ECB dnes vnese na trhy nový impuls
 

Euro od svého bleskového výletu k 1,2000 EURUSD ztrácelo šest dní v řadě, než se mu včera konečně podařilo opět posílit. Ještě do pondělí vše nahrávalo klasické korekci v rámci užšího býčího pásma, které definovalo konsolidační obchodování v srpnu. Společná evropská měna se sice pomalu posouvala k silnějším hodnotám, nicméně nejednalo se o tak zběsilé posilování, jako tomu bylo v průběhu července.

Po úterním opuštění tohoto kanálu stejně jako opuštění střednědobého býčího kanálu, který je strmější a reflektuje obchodování od začátku nástupu trendu silného eura z poloviny května, se technický výhled změnil spíše na medvědí. Na denním grafu nadále již měsíc a půl dochází k divergenci mezi indexem relativní síly a cenovým vývojem. Síla trendu také slábne, když se indikátor DMI postupně dostal z extrémně vysokých hodnot nad 58 až pod třicítku.

Na čtyřhodinovém grafu se pár eura s dolarem včera chvilkově dostal do přeprodané oblasti, ale nyní se zdá, že v rámci tohoto swingu již našel své dno. Dolar se včera dostal k prvnímu důležitějšímu supportu na úrovni 1,1754 EURUSD, kde se nachází swing low z 21. srpna. Tato hranice dolaru odolala i přesto, že přesně ve 13:00, kdy se na tuto hodnotu kurz eura s dolarem dostal, vyšla pozitivní data ohledně amerických žádostí o hypotéky.

Před dnešním zasedáním ECB tak dolar po neúspěšném posílení pod 1,1754 EURUSD koriguje své zisky a obchoduje se zpět nad hranicí 1,1800 EURUSD. Pokud dnes z ECB nepřijdou žádné zásadní kurzotvorné informace, měli bychom se v rámci týdenního horizontu nadále nacházet v pásmu 1,1750-1,1950. Pokud by ECB euru svou rétorikou nepomohla, budeme sledovat další technické hranice podpory v pásmu 1,1700-1,1710 EURUSD. 

Dnes nás mimo zasedání ECB v ekonomickém kalendáři čeká například česká inflace za srpen nebo data ohledně dalších týdenních žádostí o podporu v USA (FX Kalendář naleznete zde). Z Ameriky se dozvíme ještě, jak rostly, či klesaly velkoobchodní zásoby v červenci. Pro obchodníky s ropou bude vzhledem k propadu, který na ropných trzích v posledních dnech nastal, zajímavé sledovat hodnotu zásob ropy v Cushingu ve státě Oklahoma.

Disclaimer: Tento článek má pouze informativní charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování tohoto článku autor vycházel z veřejně dostupných zdrojů. Za případné chyby v textu nebo v datech nenesou společnosti Roklen Holding a.s. ani Roklen360 a.s. odpovědnost.

Autor: David Jansa
Zdroj: Roklen24

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Dalšího prudkého posílení eura se nedočkáme