Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Další krok k Ethereum 2.0, vývojáři spustili „super experimentální“ testnet

FX NEWS, Kryptoměny

Vývojáři v několika softwarových laboratořích Ethereum v rámci projektu s názvem Rayonism na ETH Global Scaling Hackathonu spustili to, co jeden vývojář nazval „super experimentální testnet Eth1-Eth2 po sloučení“.

 

Vývojáři spustili na blockchainu Ethereum super experimentální testnet

Testnet, známý jako Steklo, je zaměřen na prozkoumání nového způsobu provádění a finalizace transakcí. Od svého vzniku konsensuální mechanismus blockchainu Ethereum – způsob, jakým ověřuje transakce a přidává nové bloky do blockchainu – napodobuje BTC. Bitcoin i Ethereum vyžadují, aby uživatelé „těžili“ tokeny, k čemuž je potřeba výpočetní síly k řešení složitých kryptografických rovnic – a poté jsou odměněni tokeny a poplatky.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Ethereum 2.0, které bylo spuštěno v prosinci, ale ještě není funkční sítí, to mění. Nový blockchain proof-of-stake bude spoléhat na to, že uživatelé uzamknou své ETH jako způsob ověření legitimity transakcí. Validátoři, kteří zůstávají připojeni k síti a pomáhají ji zabezpečit, vydělávají ETH jako odměnu. Ti, kteří se pokusí zaútočit na síť, mohou přijít o svůj „stakovaný“ vklad.

Zatímco počáteční myšlenkou hlavních vývojářů Ethereum bylo pokračovat v přidávání upgradů na Ethereum 2.0, dokud nenahradí současnou síť Ethereum, nový přístup „Rayonism“ – pokud bude přijat – by zachoval a spojil dva různé systémy: transakce by se vyskytly v aktuální síti zatímco ke konsensu nebo finalizaci těchto transakcí by došlo na Ethereum 2.0.

Ale k vyzkoušení konceptu vývojáři nejprve potřebují testnet. A právě zde přichází Steklo. Práce zahrnovala spolupráci tří klientů Etherea – Geth, softwarového klienta využívaného více než 80% počítačů využívajících blockchain Ethereum, Besu a Nethermind. Ale také to potřebovalo Eth2 klienty Teku, Prysm, Lighthouse a Nimbus, aby se zúčastnili.

Sejida Zouarhi, senior produkt manažerka klienta Besu, řekla, že je to všechno součást procesu budování lepší sítě – a něčeho, na čem se týmy rádi podílely: „Doufáme, že se prostřednictvím Rayonism Hackathon naučíme, jak škálovat Ethereum. Přesněji řečeno, co potřebujeme, abychom se dostali k Ethereum 2.0, pokud jde o specifikace, výkon a vývoj. Takže experimentujeme s Merge a Sharding Eth1-Eth2 testnetem, abychom to zjistili.“

To znamená, že Steklo bude krátkodobý testnet,“ řekla. “Nemělo by to trvat déle než den.” Podle vývojáře Nadace Ethereum Diederika Loerakkera by měl příští týden vyjít dlouhodobě fungující testnet. Pokud tedy doufáte, že rychlejší a bezpečnější Ethereum 2.0 je za rohem, musíte ještě chvíli počkat. Steklo je jen krokem 1 na cestě k Eth2.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Zdroj: CryptoSvět

 
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Další krok k Ethereum 2.0, vývojáři spustili „super experimentální“ testnet