Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

CopyFX - Social Trading platforma pro obchodníky

Očima brokerů

V tomto článku si řekneme, jak se trader může stát součástí populární platformy pro kopírování obchodů CopyFX. Tato platforma umožňuje sdílet Vaše zkušenosti a přilákat obchodníky, kteří by chtěli kopírovat Vaše obchodní příkazy.

Jak se stát obchodníkem na CopyFX?

Pokud jste úspěšným obchodníkem, který touží zvýšit svůj příjem prostřednictvím přilákání nových investorů, platforma CopyFX je pro vás jako stvořená. Investoři jednoduše zhodnotí statistiky Vašeho obchodování a podmínky předplatného a následně se rozhodnou, zdali chtějí Vaše obchody kopírovat.

Jakmile se stanete obchodníkem na CopyFX, budete moct klasicky pokračovat v obchodování dle Vaší strategie. Díky automatickému vestavěnému systému křížového kopírování budou obchody kopírovány na účty jiných obchodníků, kteří se rozhodnou kopírovat Vaše příkazy, i když bude obchodník a investor každý používat odlišné typy účtů.  

Pro začátek si obchodník musí v systému CopyFX vytvořit účet (nebo účty). Následně bude obchodovat, přičemž musí dosáhnout dobrých výsledků. Účet se otevírá skrze Váš osobní profil: na stránce pro založení účtů vyberete CopyFX účet. Pro obchodování jsou vhodné následující typy účtů (platforma MT4): Pro-Cent, Pro-Standard, ECN-Pro, Prime, Pro-Affiliate a ECN-Pro Affiliate. Po otevření účtu na něj musíte vložit minimálně 100 dolarů (nebo ekvivalentní částku v jiné měně) a nastavit podmínky předplatného.

Jak nastavit podmínky předplatného?

Jakmile je účet na CopyFX vytvořen a je proveden vklad, následuje nastavení podmínek předplatného:

Úroveň rizika

Upřesněte míru rizika, se kterou plánujete obchodovat. Tato informace je pro investory velice užitečná.

  • Minimální
  • Mírná
  • Velká
  • Maximální

Režim předplatného pro investory

K dispozici jsou dva režimy předplatného:

  • Zdarma – jakýkoliv investor se může přihlásit k odběru vaší strategie.
  • Na žádost – obchodník může schválit či zamítnout žádost o odběr. Pokud není zaškrtnuto políčko „Zobrazit v hodnocení“ („Show”), účet nebude do hodnocení obchodníků promítnut.

Minimální vklad

Částka (v amerických dolarech), kterou musí mít investor na svém účtu pro přihlášení k odběru obchodníkovy strategie.

Provize

V závislosti na vybraném systému provizí stanoví obchodník výši odměny.

  • Pokud používá systém “ze zisku”, odměna je nastavena mezi 5 % a 50 % investorova zisku.
  • Pokud používá systém “za poplatek”, každý ziskový obchod je odměněn 1 až 10 dolary.

Perioda investice

Po stanoveném období obchodník obdrží poplatek od investora.

  • 1 týden
  • 2 týdny
  • 4 týdny

Platba je uskutečněna v sobotu v 01:00 času serveru.

Změna podmínek předplatného

Podmínky předplatného můžete změnit ve Vašem osobním profilu (Členská zóna).

  • Změny lze provádět po celý týden jednou za 24 hodin s výjimkou období pátek 23:00 – sobota 00:00 času serveru.
  • Nové podmínky předplatného vstupují v platnost nejbližší pondělí. Pokud byly změny provedeny o víkendu (sobota, neděle), vstoupí v platnost až následující pondělí.
  • Sekundární (dodatečné) podmínky se nastavují pouze v případě, že jsou nastaveny hlavní podmínky. Lze je kdykoliv změnit a vstupují v platnost okamžitě.

                  

Jak se dostat do ratingu (hodnocení)?

Veškeré podrobnosti obchodníkovy práce se odrážejí v jeho ratingu, což je hlavní zdroj informací pro investory. Čím je rating vyšší, tím vyšší je šance, že se obchodník investorovi zalíbí a začne ho kopírovat. Jako první jsou uváděna tato kritéria:

  • Ziskovost
  • Doba a aktivita obchodování
  • Největší propad kapitálu (Drawdown)
  • Počet investorů
  • Zůstatek a momentální hodnota vkladu

Aby se účet zobrazoval v hodnocení, nesmí zůstatek na účtu být menší než 50% limitů nastavených pro podmínky předplatného. Všechny účty se ziskovostí -90 % a méně jsou automaticky vyřazeny z ratingu na 10 dní. Účet se také v hodnocení nezobrazuje, pokud nejsou nastaveny hlavní podmínky předplatného, nebo je zvolen režim „Na žádost“ („On application”), přičemž není zaškrtnuté políčko „Zobrazit v hodnocení“ („Show in the rating”).

Každý obchodník má svou vlastní vizitku účastníka platformy CopyFX. Tu lze zpřístupnit skrze obchodníkovou hodnocení nebo přes přímý odkaz. Na vizitce jsou upřesněny všechny podmínky předplatného a je zde zaznamenávána historie obchodníkova účtu.

Pro další propagaci Vašich obchodů lze použít speciální bannery, zobrazující minimální či rozšířené statistiky obchodníkovy činnosti. Tyto bannery lze vkládat do nejrůznějších fór nebo kdekoliv jinde. Kliknutí na takový banner přesměruje investora na vizitku obchodníka.

Shrnutí

Platforma CopyFX umožňuje obchodníkovi navýšit jeho příjmy přilákáním investorů. Flexibilní podmínky předplatného umožňují výhodné korigování vztahu investora a obchodníka.

Každý obchodník má svůj vlastní styl. Někteří používají velmi riskantní strategie s malým vkladem, jiní naopak obchodují s mírným rizikem a vysokou částkou. Pro dlouhotrvající spolupráci s investory jsou vhodné vyrovnané obchody s mírným rizikem, bez výrazných propadů kapitálu a ztrát. Všechno totiž závisí víceméně na jediném faktoru, a sic obchodníkově reputaci – čím déle a úspěšně obchoduje, tím větší má šanci na přilákání dalších investorů.

Tým RoboMarkets:
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.
  2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
CopyFX - Social Trading platforma pro obchodníky