Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Co zazní na Analytickém fóru XTB 2024?

Informujeme, Očima brokerů

Na začátku června, konkrétně ve středu 5. 6. a čtvrtek 6. 6. proběhne další ročník Analytického fóra XTB, kde přední čeští a slovenští odborníci proberou aktuální dění na finančních trzích i jejich predikce pro následující měsíce. Na jaká témata a jaké hosty se můžeme letos těšit?

Akce bude již tradičně rozdělena na dvě živá vysílání. Ve středu 5. 6. v 18:00 bude akce otevřena pravděpodobně nejpalčivějším aktuálním tématem – Juraj Karpiš a Štěpán Křeček společně se Štěpánem Hájkem proberou současnou makroekonomickou situaci a měnovou politiku. Vzhledem k tomu, že tyto aspekty ovlivňují de facto všechny finanční instrumenty, žádný investor ani trader by makro neměl ignovorat. Kdy přijde snižování úrokových sazeb v USA? Jak reálná je hrozba recese, kterou všichni očekávali minulý rok? Na tyto a další otázky se naši hosté pokusí odpovědět.

Po tomto segmentu se ve středu dostane ještě na dvě další témata. Od 18:45 bude vysílán blok na téma komodit. Ty, zejména v poslední době, zažívají nebývalou volatilitu. Zlato dosahuje nových maxim, zemní plyn vyrostl za poslední měsíc o více než 60 % a cena kakaa a kávy svými denními pohyby o desítky procent připomínají spíše trh kryptoměn. Jak těchto příležitostí využít proberou Boris Tomčiak a Petr Plecháč společně s moderátorem Jiřím Tylečkem.

Středeční vysílání bude následně uzavřeno tématem měnových trhů, které bude vysíláno od 19:30. V tomto bloku své názory představí Ronald Ižip s Pavlem Peterkou a moderátorem Tomášem Cvernou. Měnová politika je samozřejmě silně vázána na makroekonomickou situaci a v určitém smyslu bude tak navazovat na první blok. Co můžeme čekat od české koruny? Bude pokračovat volatilita na japonském jenu a jak zareaguje v příštích měsících americký dolar?

Druhý den, čtvrtek 6. 6., bude věnován dvěma zbylým tématům: akciím a kryptoměnám. Téma akcií probere od 18:00 Jaroslav Brychta se svými hosty. V tomto segmentu rozhodně nebude o témata nouze. Aktuální výsledková sezóna přinesla mnoho zajímavých dat. Bude pokračovat AI boom a s ním spojený růst big techu? Stane se Nvidia největší společností světa? A co menší společnosti? Začnou konečně lépe performovat?

V posledním, kryptoměnovém segmentu, se poté o své názory od 18:45 podělí Martin Gregor, Marek Vaňha a moderátor Marek Nemky. Ačkoliv velká část retailových investorů na kryptoměny v posledních letech zapomněla. Bitcoin raketově rostl a od svých minim z konce roku 2022 se pohybuje již ve více než 300% zisku. V nedávné době navíc bylo schváleno ETF na Bitcoin a nově také Ethereum v USA a za předpokladu, že makroekonomická situace bude přívětivá, dá se očákávat, že tento růst bude pokračovat ještě mnohem výše. Kryptoměny jsou ale stále divoký západ finančních instrumentů, co si o jejich budoucnosti myslí naši hosté?

Přesný program Analytického fóra 2024

Středa 5. 6. 2024

  • Makro a měnová politika
    • 18:00 - 18:45: Juraj Karpiš, Štěpán Křeček (moderuje Štěpán Hájek)
  • Komodity
    • 18:45 - 19:30: Boris Tomčiak, Petr Plecháč (moderuje Jiří Tyleček)
  • Měnové trhy
    • 19:30 - 20:15: Ronald Ižip, Pavel Peterka (moderuje Tomáš Cverna)

Čtvrtek 6. 6. 2024

  • Akcie
    • 18:00 - 18:45: Bude upřesněno (moderuje Jaroslav Brychta)
  • Kryptoměny
    • 18:45 - 19:30: Martin Gregor, Marek Vaňha (moderuje Marek Nemky)

Více informací a možnost bezplatného přihlášení naleznete na: 
https://cz.xtb.com/analyticke-forum-2024

PŘEČTĚTE SI RECENZI BROKERA XTB

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Co zazní na Analytickém fóru XTB 2024?