Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Co řekl Elon Musk o Bitcoinech během akce na Clubhouse?

Kryptoměny

V neděli Elon Musk, generální ředitel společností Tesla a SpaceX, oznámil, že se připojí ke Clubhouse, kde následně prohlásil, že je zastáncem Bitcoinu.


Co je Clubhouse?

Clubhouse je aplikace pro sociální média zaměřená na Silicon Valley, která je pouze zvuková. To znamená, že jediný způsob, jak mezi sebou komunikovat, je zvuk, žádné video nebo text. Aplikace se proslavila jako místo pro inovátory, rizikové investory a další, kteří se scházejí a hovoří o zajímavých společenských trendech a problémech.

Desítky tisíc, pravděpodobně i stovky tisíc, se tedy před několika hodinami vtěsnaly do Clubhouse, aby se pokusily připojit k „místnosti“ s Elonem Muskem, ale vstoupilo pouze 5 000 jedinců. Mnozí na Krypto Twitteru komentovali, že očekávají, že se generální ředitel Tesly zmíní o Bitcoinu (BTC)Ethereu (ETH) a podobných projektech.

Toto očekávání nastalo poté, co Musk změnil své bio na „#Bitcoin“ a líbil se mu tweet týkající se Etherea a decentralizovaných financí. Asi po 30ti minutách v místnosti se tedy někdo zeptal Muska na jeho smýšlení o digitálních měnách. Na to reagoval slovy, že si myslí, že „Bitcoin je na pokraji širokého přijetí mezi finančníky.“ Konotace se zdála být pozitivní, protože později řekl, že „Bitcoin je dobrá věc.“

Poté, co učinil tyto komentáře, BTC vystřelil o 6000 usd výše, ale rychle klesl, protože navzdory očekávaní neoznámil, že koupil Bitcoin nebo jiná digitální aktiva. Ať je to jakkoli, mnozí považují Muskovy komentáře za více než dobré. Dříve řekl, že má rád strukturu Bitcoinu a že může mít větší hodnotu než vládní peníze, přičemž odkazoval na měny, jako je americký dolar.

Osud miluje ironii

To, co bylo v této diskusi Clubhouse pozoruhodné, že Musk pozval Vladimíra Teneva, výkonného ředitele společnosti Robinhood, aby promluvil o tom, co se za uplynulý týden stalo s Gamestop. Podle zprávy z rozhovoru známeho komentátora trhu Musk výkonného ředitele fintech pěkně griloval a mimo jiné se zeptal Vlada, zda „zradili své zákazníky“. Jeho odpověď zněla: “Abychom mohli sloužit našim zákazníkům, museli jsme dodržovat regulační požadavky.”

 

Elon Musk hovořil také o Dogecoinu, kryptoměně, kterou miluje. Uvedl: „Dělám si vtipy o Dogecoinu, ale jsou to jen vtipy. Dogecoin byl vyvinut jako žert. Ale osud miluje ironii.”

Zdroj: CryptoSvět
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Co řekl Elon Musk o Bitcoinech během akce na Clubhouse?