Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Co od Bitcoinu očekávat po setkání FEDu z tohoto týdne

Kryptoměny

Trhy často reagují na setkání vysokých úředníků z Federální rezervní banky. Změny monetární politiky mohou mít dopad na cenu některých aktiv. Volatilita je často viděna i ve světě kryptoměn, kdy Bitcoin pozitivně reaguje na další injekce do ekonomiky. Co můžeme očekávat ze setkání, které proběhne tento týden?

 

Tento týden se sejde FED. Co bychom měli čekat?

Hlavním tématem bude inflace amerického dolaru. Očekává se proto ostrá reakce zlata a kryptoměny Bitcoin. Bitcoin je opravdovým opakem fiat měny, protože podléhá pouze malé inflaci, která je srovnatelná se zlatem.

Naposledy, když se předseda rezervní banky Jerome Powell o dolaru vyjadřoval na tiskové konferenci, Bitcoin zažil velký růst. Stejně tak i zlato, se kterým má v posledních měsících úzkou korelaci. Nicméně nyní se zdá, že je Bitcoin stabilní. Znamená to klid před bouří?

Na grafu vidíte všechny dny, kdy se setkávali úředníci z FEDu.

bitcoin Zdroj: Bitcoinist

Podle tabulky a dat z nich vycházejících se zdá, že setkání obvykle znamená nějaký ostrý pohyb. Nedá se ale předpovídat, jakým směrem to bude. Většinou se na tiskové konferenci objeví špatné zprávy pro dolar. Následně ale banka zavede takové opatření, které dolar pomohou dostat zpět na nohy. To může cenu bezpečných přístavů jako je Bitcoin a zlato poškodit.

FED se pravděpodobně pokusí udržet 2% inflaci. Pokud udělá něco jiného, Bitcoin poletí. Sledovat vývoj Bitcoinu můžete zde

Zdá se tak, že proti bance se nevyplatí uzavírat sázky.

Autor: Jiří Makovský
Zdroj: CryptoSvet

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Co od Bitcoinu očekávat po setkání FEDu z tohoto týdne