Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Co nyní můžeme očekávat od Bitcoinu?

Názory

Všichni nejspíš znáte Elliotovy vlny. V uptrendu jsou to tři vlny (respektive swingy) nahoru následované dvěma vlnami směrem dolů. V downtrendu je to naopak - tři vlny směrem dolů, přičemž ta prostřední je nejdelší, a navazující dvě vlny směrem nahoru. Na obrázku níže můžete vidět znázornění downtrendu pomocí Elliotových vln. Číslicemi jsou označené jednotlivé vlny. Černě je znázorněna fáze, kdy jde trh dolů, červeně kdy jde nahoru.

Aktuálně se na denním grafu trhu Bitcoinu (BTC/USD) nacházíme na první vlně ve fázi, kdy jde trh dolů, po již proběhlých dvou korekčních vlnách.



Ukažme si to přímo na denním grafu BTC/USD na základě dat burzy Bitfinex. Pro lepší názornost swingů jsem použil heiken ashi svíčky, které mnohem lépe zobrazují swingy na daném trhu. Na obrázku níže vidíte 3 downtrendové vlny.

3. downtrendová vlna skončila na začátku února a navazovaly na ni dvě korekční vlny směrem výše.

Nyní jsme v situaci, kdy po odražení od významné objemové úrovně koriguje první vlna 2. fáze downtrendu. Z mého pohledu může korekce dojít někam k 10000 USD, kde se nachází další důležitá objemová a psychologická úroveň.



Dále by dle teorie měla následovat dlouhá downtrendová vlna. Podle mě se zastaví na levelu 5700 USD, kde se v minulosti velmi hojně obchodovalo. Následná korekce downtrendového pohybu může zespoda dojít buďto k objemovému výběžku, který se nachází okolo 7200 USD nebo až k 8200 USD, kde skončila první vlna. Konec třetího výrazného swingu by mohl přijít na 4300 USD, kde se téměř jistě budou nacházet velké nákupní objednávky.

Úspěšný trading přeje
KE+

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Co nyní můžeme očekávat od Bitcoinu?