Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Co je zapotřebí k tomu, aby se cena Bitcoinu posunula na 500 000 dolarů

Kryptoměny

Mnozí věří, že za poslední rok vedly ceny Bitcoinu (BTC) k dosažení nového historického maxima institucionální investice. Nový výzkum navíc zjistil, že ve srovnání s údaji z roku 2017 se cenové výkyvy aktiva zdají být méně ovlivňovány hypem a místo toho získalo větší důvěru.

 

Mezi mnoha závěry společnost ARK Invest ve své zprávě „Bitcoin: Příprava pro instituce“ uvedla, jak by Bitcoin mohl dosáhnout nových maxim. I kdyby všechny společnosti z indexu S&P 500 alokovaly 1% své hotovosti do BTC, cena aktiva by se posunula přibližně o 40 000 dolarů.

Co je tedy zapotřebí, aby se cena BTC posunula na 500 000 dolarů?

Institucionální investoři v poslední době vnímají největší kryptoměnu podle tržní kapitalizace jako nástroj k zajištění rizik inflace a jako dlouhodobou alternativu k hotovosti. I ARK uvedla, že digitální aktivum získává větší důvěru a některé korporace dokonce „ve svých rozvahách považují investici v Bitcoinu za hotovost“.

Generální ředitel CryptoQuant Ki Young Ju navíc poukázal na odliv na burze Coinbase v hodnotě 15 200 BTC (500 milionů USD). Věří, že transakce naznačují, že subjekty nakupují více BTC:

“Transakce šli do peněženek, které mají pouze příchozí transakce. Pravděpodobně to budou OTC obchody od institucionálních investorů. Věřím, že se jedná o nejsilnější býčí signál.”


Tito investoři mohou mít také přístup k bitcoinům sofistikovaným způsobem. Od října loňského roku otevřený zájem BTC také dosáhl historického maxima na CME. Vezmeme-li v úvahu denní výnosy napříč třídami aktiv za posledních 10 let, ARK dále uvedla, že by se alokace do Bitcoinu „měly pohybovat od 2,55% při minimalizaci volatility do 6,55% při maximalizaci výnosů“. Tým ARK Invest dále napsal:

“Na základě simulovaných alokací portfolia by institucionální alokace mezi 2,5% a 6,5% mohla ovlivnit cenu Bitcoinu o 200 000 až 500 000 USD.”

ARK INvest 2 Feb
zdroj: AMBcrypto

Michael Bucella, generální partner v investiční společnosti BlockTower Capital, nedávno hovořil o „velké a rozvíjející se skupině institucí s obrovským kapitálem, které alokují do této kryptoměny přidělují a dodal:

“… Když přemýšlíte o modelu nabídky a poptávky komodity, křivka nabídky v průběhu času klesá k nule a poptávka roste exponenciálně.”

Bitcoin však měl několik týdnů poměrně volatilních, přičemž ceny nebyly zcela podpořeny býčím narativem. V době psaní se BTC obchoduje za 36 621 USD a za posledních 24 hodin zaznamenal nárůst o více než 5%. Nová cenová akce mohla být výsledkem dalšího nákupu MicroStrategy ve výši 295 BTC.

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Co je zapotřebí k tomu, aby se cena Bitcoinu posunula na 500 000 dolarů