Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Co dnes očekávat od ECB?

Informujeme

Dnes je v plánu zasedání ECB a tisková konference. Přestože je léto, kdy jsou trhy většinou poklidnější, zasedání Evropské centrální banky a vystoupení jejího šéfa Maria Draghiho může vždy přinést nový impuls a volatilitu nebo i nějaké překvapení. Připravili jsme pro vás přehled názorů na dnešní zasedání od jedněch z největších bank na světě. 

Barclays

"Vzhledem k tomu, že GC stanovila svůj střednědobý politický plán na červnovém zasedání, očekáváme, že nebudou ohlášeny žádné nové informace. Nicméně se domníváme, že zasedání Q&A může poskytnout nějaké nové zajímavé vysvětlení ohledně postoje ECB týkajícího se nedávného vývoje inflace, růstu a obchodních válek."

UBS

"V návaznosti na hlavní sdělení ECB o měnové politice ze dne 14. června, které pokrývají konec QE do konce roku, očekáváme rozšířené pokyny týkající se načasování zvýšení sazeb a budoucích reinvestic cenných papírů. 

Klíčové bude jistě nejnovější hodnocení ECB ohledně ekonomického výhledu vzhledem k vývoji globální obchodní politiky. Zatímco se zdůrazňují vnější rizika, mluvčí ECB Mario Draghi a Peter Praet nedávno poukázali na to, že "rizika spojená s výhledem růstu eurozóny zůstávají do značné míry vyvážená", takže otázkou je, zda se od té doby nestala ECB skeptičtější.

Pokud jde o technické aspekty měnové politiky, mnozí doufají, že lépe porozumí provozním podrobnostem reinvestiční politiky ECB a načasování prvního zvýšení sazeb, tj. co pro ECB skutečně znamená, když naznačuje, že klíčové úrokové sazby zůstanou na své současné úrovni alespoň do léta roku 2019."

Nomura:

"Oznámení o politice na červnovém zasedání ECB byla překvapivější v načasování než v obsahu. ECB provedla některé důležité změny v pokynech nákupu aktiv a sazeb. S těmito pokyny tak pravděpodobně přišlo dlouhé období nečinnosti; nicméně zůstává určitá nejistota ohledně toho, co ECB skutečně myslela "v létě" v kontextu ponechání sazeb. 
Pokračujeme v prognóze prvního nárůstu úrokových sazeb o 15 bázických bodů v září 2019, po kterém následuje další 10bb ve všech sazbách ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019."

BNP Paribas:

Přestože od červnového zasedání máme nová data, neočekáváme, že by ECB 26. července rapidně změnila svůj postoj.
Zvýšená důvěra v inflaci je poněkud vyvážena rostoucími obavami z důsledků obchodní války, což naznačuje opatrnost ECB.
Myslíme si, že Mario Draghi se pravděpodobně vyhne jakýmkoli otázkám ohledně načasování dalšího zvýšení sazeb a odkáže novináře na své prohlášení ze dne 14. června.

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Co dnes očekávat od ECB?