Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Bullish pro Bitcoin? Indikátory BTC futures a opcí se změnily na zelenou

Kryptoměny

Sentiment a obchodní aktivita na bitcoinových trzích s futures a opcemi je v drtivé většině býčí. Likvidace nákupů na BitMEXu dosáhly 20 milionů dolarů, počet otevřených futures a denní objemy se zvyšují a obchodníci s opcemi očekávají BTC ve výši 36 000 dolarů.

 

Likvidace nákupu Bitcoinů na BitMEXu překonaly dvojnásobně objem likvidací prodeje. S otevřeným zájmem a vyšším denním objemem vypadají bitcoinové futures trhy bullish. Trhy s opcemi nezůstaly pozadu. Může to znamenat, že se největší kryptoměna dostane na 12 000 dolarů a více?

Futures tradeři na BitMEXu vstupují do long pozic, bullish pro Bitcoin?

Ukazují to data z analytické firmy Skew pro trhy s Bitcoiny a kryptoměnami. Likvidace nákupů / longy na XBTUSD dosáhly výše 20 milionů dolarů ve srovnání s likvidací prodeje / shorty, které se dostaly pouze na 9,2 milionu dolarů.

Bullish pro Bitcoin? Indikátory BTC futures a opcí se změnily na zelenou

To mohlo hrát roli v tom, že se cena Bitcoinu protlačila přes psychologickou bariéru 10 500 dolarů. Trhy s BTC futures k akci pomohly, protože otevřený zájem a agregované denní objemy vykázaly vzestupný trend. Poté, co 4. září poklesl pod hranici 4 miliard dolarů, se otevřený zájem v bitcoinových futures  včera opět dotkl úrovně 4 miliard dolarů.

Denní objemy obchodování s futures včera vzrostly na 11 miliard dolarů, poté co drasticky poklesly z 16 miliard na 8 miliard dolarů 9. září.

Obchodníci s opcemi očekávají BTC za 36 000 dolarů

Kromě býčí obchodní aktivity na futures, Skew pozoroval býčí sentiment mezi obchodníky s bitcoinovými opcemi. Mezi všemi opčními kontrakty, které se včera obchodovaly, byly nejaktivnější ty, které očekávají, že cena Bitcoinů (BTC) se do konce roku dostane maxima 36 000 dolarů. Obchodníci s opcemi také uzavřeli long pozice na ceny BTC ve výši 28 000 USD a 32 000 USD.

 

Celkem 2 000 kontraktů na bitcoinové opce, které se včera obchodovaly na CME, odhadovalo, že ceny BTC dosáhnou do 20. října 11 500, 12 000 a 12 500 dolarů.

Překročí cena bitcoinu znovu 12 000 dolarů?

Crypto Michael, populární obchodník a analytik, poznamenal na tweetu, že si musí cena Bitcoinu pevně udržet podporu na 10 350 USD, přičemž 10 700 dolarů je odpor, který je třeba prolomit. BTC to již udělal, ale to, co má na mysli, je vytrvalé stoupání. Pak se stane nevyhnutelným vstup do zóny 11 000–11 200 dolarů.

 

Účinky trhů s deriváty se často dostávají do spotových trhů. Z historického hlediska tomu u BTC tak bylo. To by mohlo vést k tomu, že BTC dosáhne 12 000 dolarů.

Autor: Roman Blecha
Zdroj: CryptoSvet

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Bullish pro Bitcoin? Indikátory BTC futures a opcí se změnily na zelenou