Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Buffettův indikátor předpovídá pád akcií – Jak bude reagovat Bitcoin?

Kryptoměny

Buffettův indikátor, který bere index Wilshire 5000 (považovaný za celkový akciový trh) a dělí jej podle ročního amerického HDP – je na nejvyšší úrovni od doby, kdy došlo k internetové bublině v roce 2000.

 

Buffetův indikátor signalizuje pád akcií

Mezitím 14. srpna investovala společnost Berkshire Hathaway vedená Warrenem Buffettem do Barrick Gold, druhého největšího těžaře tohoto kovu na světě. Někteří analytici uvedli, že by to mohlo přinést užitek Bitcoinu (BTC) z dlouhodobého hlediska.

Historický průměr indikátoru je 1 a před internetovou bublinou se pohyboval na 1,71. V současné době je Buffettův indikátor 1,7, což signalizuje, že akciový trh je vysoce nadhodnocený. Podle Toma Essaye, zakladatele Sevens Report Research, jsou akcie považovány za „zásadně nadhodnocené“, když indikátor dosáhne hodnoty 1.3.

Pokud se americký akciový trh propadne, protože se investoři obávají nadhodnocení akcií, Bitcoin mohl zaznamenat zásadní reakci.

Poskytuje to pohled na dlouhodobý trend Bitcoinů?

Současná úroveň 1,7 naznačuje, že existuje potenciál pro prudký pokles na akciovém trhu. Essay k tomu řekl: „Znamená to, že tento cyklus inflace aktiv je lépe nezastavovat, protože 1,7násobek celkové tržní kapitalizaci k HDP nám říká, že pokud se inflace aktiv zastaví, půjde o dlouhou, dlouhou cestu zpět k základní podpoře.“

Během posledních čtyř měsíců vykazoval Bitcoin určitou korelaci s S&P 500 a zlatem. Od konce července, v důsledku poklesu amerického dolaru, BTC více sledovala cenu drahých kovů. Potenciální pád na americkém akciovém trhu by mohl posílit dynamiku BTC. Některé instituce začaly považovat Bitcoiny za legitimní úložiště hodnoty, což způsobilo prudký nárůst institucionálních investorů.

Buffettův indikátor předpovídá pád akcií - Jak budou reagovat Bitcoiny?

Korelace mezi Bitcoiny a S&P 500 se v posledním týdnu mírně zlomila, protože akcie pokračovaly v růstu. Cena BTC neprolomila odpor na 12 400 dolarech a zaznamenala pokles. Zhoršující se korelace mezi Bitcoinem a americkým akciovým trhem a současný propad BTC a zlata vyvolává bullish myšlenky pro BTC při pádu akcií.

Robert Kiyosaki, autor knihy „Bohatý táta, chudý táta“, také uvedl, že se blíží velká bankovní krize. Zdůraznil, že Buffett prodal své akcie ve velkých amerických bankách. Označil zlato, stříbro a Bitcoin, aktiva, která zaznamenala významné zisky, za bezpečná uložiště.

Zvyšující se korelace mezi Bitcoiny a zlatem a stav akciového trhu by mohl zvýšit pravděpodobnost uptrendu BTC, pokud akcie začnou padat.

Autor: Roman Blecha 
Zdroj: CryptoSvet

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Buffettův indikátor předpovídá pád akcií – Jak bude reagovat Bitcoin?