Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Bloomberg tvrdí, že podle metriky adopce má být BTC na 15 000 USD

Kryptoměny

Bloomberg věří, že Bitcoin má mít cenu 15 000 dolarů. Významný poskytovatel investičních novinek použil metriku, která se soustředí na adopci a význam blockchainu.

 

Bloomberg vidí BTC na 15 000 USD

Bloomberg poslal newsletter, ve kterém zmiňuje rostoucí počet aktivních adres. Těch je přes 800 000.

Kryptoměnový analytik Mike McGlone věří, že velký počet těžařů a aktivních adres povede Bitcoin na 15 000 amerických dolarů. Ke své analýze použil průměrný počet aktivních adres za 30 dní.

Ve zprávě pro investory píše:

„Hash rate sítě Bitcoin se stále zvyšuje a nedávno dokonce dosáhl rekordu. Postupuje i počet užívaných aktivních adres. Nejlepší metrika pro adopci, třicetidenní průměr aktivních Bitcoin adres, ukazuje na cenu blízko 15 000 USD.“

McGlone zůstává optimistický za všech okolností. Říká, že Bitcoin je vedoucí postava v „přechodu na digitální peníze a bezpečné přístavy“. Uznává, že se může mýlit, nicméně stále má pozitivní výhled.

„Naše analýza se soustředila primárně na blockchain. Hash rate a počet aktivních adres by musely jít dolů, aby Bitcoin přestal posilovat na ceně.“

Je pravdou, že data z blockchainu ukazují jasný rostoucí trend. Nicméně jak víme, tak obchodovaný Bitcoin často neposlouchá. Není tak vůbec jisté, jak se cena v příštích dnech vyvine.

Interaktivní graf Bitcoinu s aktuální cenou naleznete zde

Autor: Jiří Makovský
Zdroj: CryptoSvet

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Bloomberg tvrdí, že podle metriky adopce má být BTC na 15 000 USD