Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Bitcoinová “pumpa Elona Muska” na 48 000 dolarů byla poháněna výhradně velrybami

Kryptoměny

Cena Bitcoinu (BTC) se 9. února zvýšila na více než 48 000 USD a od té doby konsolidovala. Tedy až do dnešního dne, kdy primární kryptoměna klesla o téměř 4,5% v době psaní článku. Analytici z Material Indicators zjistili, že hlavním tahounem růstu byly velryby. To je do značné míry považováno za býčí znamení. Pravděpodobnost vrcholu Bitcoinu by se zvýšila, kdyby drobní investoři hromadně vstoupili na trh a spotový i derivátový trh by se začal přehřívat.

 

Proč velryby zvyšují cenu Bitcoinu?

V posledních měsících prodávaly takzvané „mega velryby“ velké množství BTC mezi 33 000 až 40 000 USD. Objednávky v rozmezí od 1 do 10 milionů dolarů na hlavních burzách s kryptoměnami, včetně Binance, významně vzrostly. Ale jak cena Bitcoinu po korekci ze 40 000 dolarů začala konsolidovat nad 33 000 USD, poptávka kupujících od velryb opět prudce vzrostla.

Analytici společnosti Material Scientist uvedli, že velryby vykazují neobvykle velký objem, přibližně 150 milionů dolarů za 24 hodin. Tato metrika ukazuje, že velryby neustále hromadí největší kryptoměnu po zprávách, že Tesla koupila BTC v hodnotě 1,5 miliardy dolarů.

“Velryby řídí celý tento růst a je jich mnoho! Můžete se ptát, proč se modrá linie tolik zvedá. Protože velryby tvořili neobvykle velký čistý objem transakcí (150 milionů USD za posledních 24 hodin)! Obvykle tvoří jen nepatrný zlomek celkového objemu, ale nyní tvoří většinu. Tento růst k 50 000 USD byl tedy téměř výlučně řízen velrybami!“

Image
zdroj: Twitter

Proč teď?

Analytici tvrdí, že zprávy o veřejných společnostech, které vlastní Bitcoin, vytváří pozitivní tržní sentiment kolem dominantní kryptoměny. Někteří obchodníci s BTC uvedli, že v současném ekonomickém prostředí budou akcionáři pravděpodobně požadovat veřejné společnosti, aby zajistily expozici poté, co Tesla nakoupila BTC a tím ho značně deriskovala.

Raoul Pal, generální ředitel společnosti Real Vision Group, dále zdůraznil, že Bitcoin je stále na začátku svého růstu. Pokud jde o mainstreamové povědomí, mezi příležitostnými investory je obecně stále nízká úroveň povědomí o BTC. Pal k tomu uvedl:

“Dnes jsem měl konferenční hovor s mými nejstaršími, nejlepšími přáteli, které znám od 6 let. Někteří jsou bohatí a někteří bojují. Pouze 2 z 12 vlastní Bitcoin i přesto, že jsem jsem rok doporučoval a prosil. Na druhou stranu můj učitel jógy se stále ptá na platby v BTC!”

Bitcoin se v době psaní tohoto článku obchoduje za 44 350 USD. Aktuální cenu Bitcoinu nalezete zde

Zdroj: CryptoSvět
 
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Bitcoinová “pumpa Elona Muska” na 48 000 dolarů byla poháněna výhradně velrybami