Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Bitcoin za 709 dolarů: Co se změnilo ve světě krypta od amerických voleb v roce 2016

Kryptoměny

Cena Bitcoinu v den amerických prezidentských voleb v roce 2016 byla pouhých 709,85 dolarů – 19krát nižší než v současnosti. Podíváme se i na to, jak si za poslední čtyři roky vedly jiné hlavní kryptoměny.

Je samozřejmé, že za poslední čtyři roky se toho v kryptoměnách stalo hodně. Prošli jsme nejvíce parabolickým cyklem trhu v roce 2017 a prodlouženým medvědím trhem v roce 2018. V roce 2020 je trh pravděpodobně v býčím stavu, který přichází do letošních amerických prezidentských voleb, kde Donald Trump bojuje o udržení svého prezidentství proti Joe Bidenovi. V takových dobách stojí za to udělat krok zpět a podívat se, jak vypadal trh během předchozích voleb, které se konaly v roce 2016.

Ceny top kryptoměn v roce 2016 a jejich růst

Přirozeně první kryptoměnou, kterou je třeba vzít v úvahu při porovnávání cen v roce 2016 a nyní, je Bitcoin.

BTC od 8. listopadu 2016 vyšplhal ze 709,85 dolarů na současnou obchodní cenu kolem 13 800 USD s celkovou návratností investic přibližně 1 802%. Jedná se o přibližně 19násobný nárůst a vklad 100 dolarů do BTC tehdy by znamenal, že právě teď máte více než 1 900 dolarů.

Ethereum je v tomto ohledu jednoznačně další kryptoměnou. ETH se toho dne obchodovalo za 10,83 dolary. To znamená nárůst o více než 3 390%. Ripple’s XRP, Litecoin a Monero jsou také na čtyřmístném území, jak je vidět na níže uvedeném seznamu.

Bitcoin za 709 dolarů: Co se změnilo ve světě krypta od amerických voleb v roce 2016
zdroj: cryptopotato

Tržní kapitalizace Bitcoinu se tehdy pohybovala kolem 79 milionů USD, zatímco ETH se chlubilo kapitalizací těsně nad 6 miliony USD – což je daleko od dnešních čísel. Takto tehdy vypadaly ostatní přední kryptoměny:

Bitcoin za 709 dolarů: Co se změnilo ve světě krypta od amerických voleb v roce 2016
zdroj: cryptopotato

Není to jen otázka návratnosti

Zelená čísla v portfoliu jsou nepochybně uspokojivá, ale růst tohoto odvětví se měří faktory, které jsou mnohem větší než pouhé výnosy. V roce 2020 jsou v USA dvě společnosti, které získaly oficiální bankovní licence. Největší zpracovatel online plateb na světě, PayPal, oficiálně oznámil svou podporu kryptoměn.

Další věc, kterou je třeba vzít v úvahu, je skutečnost, že stále více společností podniká v této oblasti. Veřejné společnosti nakupují Bitcoin jako součást svého rezervního zůstatku. Hlavní institucionální investoři jako Michael Novogratz, Paul Tudor Jones, Chamath Palihapitiya, abychom jmenovali alespoň některé, také při mnoha příležitostech zmiňují výhody Bitcoinu.

V každém případě lze s jistotou říci, že jsme v uplynulých čtyřech letech prošli dlouhou cestou, takže další čtyři budou ještě zajímavější.

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Bitcoin za 709 dolarů: Co se změnilo ve světě krypta od amerických voleb v roce 2016