Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Andy Kalvoda na MoneyExpo Praha 2022: Od tradingu až po DeFi, aneb jak vydělávat ve světě kryptoměn

Informujeme

Kryptoměny již začínají být brány jako normální součást finančních trhů. Stále však platí, že je to pro tradiční investory naprosto divoký západ. Díky tomu na nich vzniká obrovské množství příležitostí, které nikde jinde nenajdeme. Právě proto jsem se rozhodl věnovat se ve své přednášce na letošním 12. ročníku finanční konference MoneyExpo Praha 2022 právě tomuto tématu - jak se v kryptu od základu zorientovat a jak těchto příležitostí využít.

Jedna z nevyhnutelných věcí, kterou zažije většina krypto obchodníků je, že velmi záhy přestanou obchodovat. Ne snad proto, že by trh byl tak nečitelný, ale proto, že v rámci celého krypto-sektoru je tolik příležitostí, že trading začne být brzy tou nejnudnější věcí ze všech. Navíc ještě k tomu někdy i nejméně lukrativní. Často se tak stane, že čistokrevné obchodování nebývá pro většinu lidí dlouhodobá cesta.

Stejně tak není možné dlouhodobě spoléhat jen na pouhý nákup coinů, nebo jejich umisťování do DeFi. Kryptoměny jsou tak rychlý svět, že jedinou možností je být neustále v obraze, zajímat se o novinky a všechny příležitosti mezi sebou kombinovat.

Ilustrační obrázek

Uvedu příklad
Tradiční cesta je, že držím nějaké dolary, nebo stablecoiny. Část investuji do projektů, kterým věřím a část použiju na trading. Tím mám diverzifikované portfolio.

Druhým krokem může být, že za své stablecoiny nakoupím projekty, kterým věřím. Poté je použiji jako kolaterál k půjčce a s těmito penězi obchoduji. Ano, je to rozhodně riskantnější přístup, vzhledem k tomu, že zde používám páku na svůj kapitál, a ještě k tomu musím platit úrok. Pokud ale vím, co dělám, je to daleko efektivnější způsob využití kapitálu.

A třetím krokem může být, že vypůjčené stablecoiny rozdělím. Část na trading a část mi může vydělávat opět v DeFi. Stabilní, nízkorizikový úrok, mi z velké části pokryjí náklady na půjčku.

Závěrem
Tím, že jsme v kryptu zažili již spoustu podvodů a nepovedených projektů, snaží se ty kvalitní projekty raději všechno komunikovat transparentně, takže dopředu víte, do jakého rizika jdete a zda vám to za to stojí. A věřte mi, zajímavých příležitostí je v kryptosvěte nepřeberné množství! O komplexním pohledu na krypto budu mluvit na tradingové a investiční konferenci MoneyExpo Praha 2022 – přijďte se podívat!

Autor: Andy Kalvoda

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2022

Kromě výše zmíněné přednášky Andyho Kalvody na Vás na konferenci čeká mnoho dalších zajímavých přednášek, diskusní panel nebo soutěže o hodnotné ceny pořádané partnery. Přijďte se po dvou letech v online “exilu” opět společně osobně potkat a probrat finanční trhy ze všech stran.

Vstup na konferenci je ZDARMA, stačí se jen ZAREGISTROVAT.

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Andy Kalvoda na MoneyExpo Praha 2022: Od tradingu až po DeFi, aneb jak vydělávat ve světě kryptoměn