Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Afirmace, aneb magie mysli

O úspěchu

Afirmace jsou věty, vyslovované v duchu nebo i na hlas, které posilují sebevědomí, dodávají vnitřní sílu, odvahu i klid. Pomáhají realizovat naše plány, rozvíjet se, pracovat na slabinách či s chladnou hlavou řešit problémy a zvládat nejrůznější situace.

Afirmace vycházejí ze základní teze, že svými myšlenkami ovlivňujeme a tvoříme sami sebe a svůj život. Každý den, každý okamžik nám hlavou běží mnoho myšlenek, tvrzení, přesvědčení. V duchu každý z nás používá slovní spojení, kterými si vytvářeíme svou náladu. Často jsou tyto myšlenky negativní. Podvědomí pak tyto myšlenky přejímá za vlastní a podle toho se následně chováme.

Podvědomí je totiž úložištěm informací. Zaznamenává všechno, o čem přemýšlíme a co říkáme. Vkládáme-li do něj negativitu a negativní sdělení, podvědomí pro nás vytváří negativní zážitky a situace. Rozhodneme-li se vkládat do něj samá pozitivní, laskavá a optimistická tvrzení, naše podvědomí začne vytvářet a přinášet prospěšné situace a zážitky. Je tedy velmi důležité myslet pozitivně. A právě k tomu nám pomáhají afirmace. Díky nim se naše podvědomí přeprogramuje a pomůže nám soustředit se na pro nás důležité věci. Moc afirmací je silná ať už si to uvědomujeme či ne. Afirmace jsou jako semínka zasazená do země. Trvá nějaký čas, než vyrostou do celé své krásy. 

Proč využívat afirmace v tradingu?

Každý, kdo někdy zadal pár tradů na svém reálném účtu, mi dá jistě za pravdu, že obchodování na finančních trzích vyžaduje disciplínu, zvládání vlastních emocí, koncentraci a mnoho dalších důležitých vlastností, které je potřeba trénovat a zlepšovat. Často není jednoduché se s tím vypořádat. Protože afirmace působí hlavně na podvědomí, které řídí 99 % vaší mysli i těla, jsou vhodným nástrojem pro posun tradingových schopností.  

Ukázka afirmací pro trading:

  • Jsem vynikající trader.
  • Dodržuji svůj obchodní plán.
  • Zadávám obchody klidně a systematicky.
  • Těším se každý nový obchod.
  • Jsem klidný a vyrovnaný.

Závěrem

Afirmace si můžeme také napsat na papír a dát si je na viditelné místo, kde je budete mít na očích a budou se vám připomínat. Určitě je využívejte v tradingu i v každodenním životě, kdy vám budou dobrým pomocníkem. Je důležité si uvědomit, že bez ohledu na okolní svět, osud, náhodu, vzdělání... Jsou to právě myšlenky, které tvoří naši realitu a vedou nás k úspěchu.

Autor: Forex-Zone

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Afirmace, aneb magie mysli