Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

WEBINÁŘ: BITCON NA ATH. KDE TEĎ HLEDAT PŘÍLEŽITOSTI V KRYPTOSVĚTĚ?
Svět kryptoměn není pouze o Bitcoinu. Většina kryptoaktiv zatím BTC nenásledovala a zůstává od svých ATH vzdálena i několik stovek procent. To nám nabízí zajímavé možnosti pro vyhledání vstupů do různých tradingových a investičních pozic. ;-) 

Máme pro vás další exklusivní webinář na toto téma!

9 rad pro tradery až z Nepálu

O úspěchu

Často se dají najít moudra použitelná pro tradery i tam, kde bychom to nejméně čekali. Tak třeba těchto pár pravidel a rad nepálských mudrců.

1. Obrovské úspěchy si vždycky žádají velké riziko

Pravidlo, které my tradeři známe lépe než kdokoliv jiný. Na finančních trzích platí dvojnásob.

2. Pokud prohráváte, snažte se z toho poučit a třeba i získat prospěch

To, že jde pozice proti vám, nebo se úplně nedaří a účet je v drawdownu, neznamená, že je všechno špatně a že se z toho nemůžete poučit pro další rozvoj v tradingu.

3. Važte si sámi sebe a neste zodpovědnost za každý svůj čin

Pokud si nebudete vážit sami sebe a toho, co děláte, trhy vás potrestají. Trhy jsou férové a nutí nás přijmout odpovědnost za každý obchod, který uděláme. Není prostor pro výmluvy, je jen zisk nebo ztráta. Jakékoliv omlouvání neúspěchu a vymlouvání se na někoho jiného než vlastní rozhodnutí, vede dlouhodobě do „záhuby“.

4. Když pochopíte, že jsi udělali chybu, nesnažte se ji zahrát do autu, ale rychle ji napravte

Vstoupili jste do obchodu, do kterého jste neměli? Držíte pozici, které už nevěříte? Nejvyšší čas to napravit. Nic si nenamlouvejte, na nic nečekejte, jednoduše jednejte.

5. Každý den buďte alespoň chvíli o samotě

Není nic lepšího než si srovnat myšlenky, jak před začátkem obchodování, tak i po něm. V dnešní době neznamená strávit čas o samotě jen to, že budete sami bez lidí. V době telefonů, internetu a jiných technologických vymožeností, znamená být o samotě to, že vše vypnete nebo odložíte někam do kouta a budete sami jen se svými myšlenkami.

6. Čtěte více knih

Stále se vzdělávejte. Čtěte knihy, které se týkají tradingu. Nikdy nevíte, kdy narazíte na myšlenku, která vás posune o obrovský skok dále.

7. Pokud vyděláš velké peníze, použij část z nich na pomoc jiným

Ne úplně do tradingu, ale pomoc druhým, kteří to potřebují je přinejmenším povznášející. Minimálně se můžete podělit o své zkušenosti s jinými tradery.

8. Nezapomeňte, že nezískat to, co si přeješ, může někdy znamenat štěstí

Někdy to tak je. Díky velkému propadu kapitálu si uvědomíte, že musíte změnit obchodní systém.

9. Dělte se o své znalosti s dětmi

Krásná myšlenka na závěr. Podělte se o své znalosti s dětmi. Nejenom, že jim předáte své zkušenosti a naučíte je finanční gramotnosti. Ukážete jim také, jak důležitá jsou rozhodnutí a že jen ony samy jsou za ně zodpovědné.

Autor: Forex-Zone

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
9 rad pro tradery až z Nepálu