Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

7 efektivních obchodních strategií pro začátečníky a pokročilé

O úspěchu, Očima brokerů, Tradingové strategie

Dnes se pokusíme vyjmenovat 7 obchodních strategií, které můžete otestovat, zejména v případě, že jste některé z nich ještě nevyzkoušeli. Vždy mějte na paměti, že jakkoli se obchodní strategie mohou zdát krásné, nikdy nespěchejte s jejich používáním na reálném účtu. Začněte s paper tradingem, kde můžete bezbolestně zvládnout strategii a odhalit její silné a slabé stránky. Teprve poté, co dosáhnete dobrých výsledků, zkuste obchodovat na reálném účtu. Prozkoumejte svět rozmanitých obchodních strategií v níže uvedeném seznamu.

1. Strategie fishing

Obchodní strategie Fishing je určena pro časový rámec D1, ale můžete ji vyzkoušet v časových rámcích ne kratších než H1. Strategie využívá speciální indikátory, které si můžete stáhnout z internetu.

Obchodní strategie Fishing

Obchodní strategie dává dva hlavní signály pro otevření pozice: proražení trendové linie zakreslené indikátory a proražení speciálních úrovní prodeje a nákupu. Stručně řečeno, celá práce Fishingu je založena na indikátorech zabudovaných ve strategii.

Zjevnou výhodou této metody je obchodování na D1. Obchodník nemusí trávit veškerý čas u obchodního terminálu. Další výhodou je, že obchoduje s trendem. Nevýhodou je absence zpětného testování, protože indikátor vykresluje linie pouze pro aktuální okamžik.

2. Woodies CCI obchodní strategie

Obchodní strategie Woodies CCI je založena na indikátoru se stejným názvem — Woodies CCI . Bude vyhovovat těm, kteří preferují analýzu cenového grafu sami. Autor nabízí různé způsoby obchodování podle indikátoru pomocí:

  • proražení trendových linií
  • grafických úrovní
  • odrazů od nulové linie.

Obchodní strategie Woodies CCI

Autor uvádí zajímavou variantu obchodování indikátorového grafu. V podstatě vůbec nepotřebujeme cenový graf, pozice může obchodník otevírat pouze na základě signálů Woodies CCI . Nevýhodou je právě obtížnost takového systému pro začátečníky. Pro dobrou práci s obchodní strategií stále potřebuje obchodník znát základy technické analýzy . Na druhou stranu můžete všechny signály zpětně otestovat a získat tak užitečné zkušenosti s prací s indikátorem.

3. Strategie tří klouzavých průměrů

Klouzavé průměry jsou nejstarším nástrojem technické analýzy. Jakmile začne silný trend , prakticky žádný indikátor nebude dávat lepší signály o trendu.


Obchodní strategie tří klouzavých průměrů

Obchodní strategie Three Moving Averages (Tři klouzavé průměry) využívá tři linie najednou: EMA (65), EMA (15), EMA (5). EMA (65) je indikátor trendu. Směr trendu je definován pozicí ceny vůči této linii. Linie EMA (15) a EMA (5) dávají signály k nákupu nebo prodeji křížením.

Někdo by mohl říci, že takové signály budou výrazně zaostávat, nicméně strategie používá pro MA velmi krátká období. Navíc pro obchodování trendu není vstupní moment tak důležitý, protože silný pohyb takový obchod potáhne s sebou. Avšak zaostávání namísto předstihu je ve skutečnosti nevýhodou MA. Mezi výhody obchodní strategie lze jmenovat její jednoduchost a možnost zpětného testování.

4. Obchodní strategie Surfing

Autor obchodní strategie Surfing také navrhuje používat MA, pouze s periodou 20 a vykreslené přes maxima a minima. Získáme tak určitý druh kanálu. Signál k nákupu se objeví, jakmile cena stoupne nad kanál, zatímco signál k prodeji se objeví, když cena klesne pod něj.


Obchodní strategie Surfing

Další výhodou obchodní strategie je použití RSI s SMA (10). Kombinace jejich vzájemné pozice a pozice ceny vůči cenovému kanálu dá signály k nákupu nebo prodeji.

Silnou stránkou strategie je kombinace trendového indikátoru, který tvoří dva MA a oscilátor. Mnoho obchodníků poznamenává, že tyto systémy dávají velmi dobré signály spolu s trendem. Všechny signály jsou navíc snadno zpětně testovatelné.

5. Strategie Alligator+Fractals

Obchodní strategie Alligator+Fractals zahrnuje použití trendového indikátoru od Billa Williamse zvaného „ Aligátor “ a indikátor Fraktálů, který ukazuje místní extrém jako šipku nad sloupcem na cenovém grafu.

Obchodní strategie Alligator + Fractals

Myšlenkou této strategie je detekovat pohyb do strany na grafu, když linie aligátora jdou vodorovně. Dostáváme signál k nákupu nebo prodeji, když cena prorazí nejbližší fraktál nahoru nebo dolů.

Pro začátečníka může být obtížné identifikovat pohyb do strany. Nicméně poté, co jich několik najde, je mnohem snazší to dělat. Nepochybnou výhodou je možnost zachytit úplný začátek trendu, který by ve finále mohl přinést dobrý zisk s minimálními riziky.

6. Obchodní strategie Sniper

Obchodní strategie Sniper je na internetu velmi populární. Zde musíme hledat kanály, které trh vytvořil během asijské seance. Proražení takového kanálu určitými pravidly dá signál ke vstupu na trh. Pak může obchodník otevírat nové pozice podle aktuálního trendu, dokud se neobrátí. Systém je založen na klasickém přístupu k analýze trhu podle úrovní a trendu.

Obchodní strategie Sniper

Výhodou obchodní strategie je obchodování tržních proražení s malými Stop Lossy v okamžicích nízké volatility, což může zajistit dobrý pohyb. Obchodník však musí pracovat na malých časových rámcích a sledovat kanály vytvořené přes noc.

7. Obchodní strategie Victory

Obchodní strategie Victory využívá skalpování, tedy obchodování na minutových časových rámcích s rychlými vstupy a výstupy z trhu. Vyžaduje rychlou reakci a psychickou připravenost k obchodování s malými zisky a častými obchody. Obchodník musí nainstalovat sadu indikátorů, které budou signalizovat vstupy a výstupy.

Obchodní strategie Victory

Mohlo by se zdát, že bude muset sledovat spoustu parametrů, jako je šířka kanálu TMA nebo síla eura vůči americkému dolaru ukazovaná měřičem síly měn nebo tvorbu šipek na SSRC. Praxe však ukazuje, že později otevírá pozice poměrně snadno a umožňujete rychlé obchodování s těsným Stop Lossem.

Výhodou obchodní strategie jsou jasná pravidla vstupu a výstupu z trhu a minimální velikost rizika. Na druhou stranu musí obchodník rychle naskenovat velké množství informací z indikátorů a otevírat/zavírat rychle pozice.

Závěr

Všechny obchodní strategie jsou jedinečné a zasluhují pozornost a podrobné prostudování. V naší Top-7 jsou jak jednoduché (tři MA) tak komplikované (Victory) strategie. Mějte na paměti, že ani potenciálně ziskový způsob práce nikdy nezaručí dobrý výsledek pro každého obchodníka. Někteří přeskočí signál, někteří vstoupí s nadměrnou velikostí pozice atd. Můžete vyzkoušet několik obchodních strategií, ideálně si strategii otestovat a později si vybrat tu, která vám psychologicky nejlépe vyhovuje. Teprve poté se pusťte do reálného obchodování se zvolenou metodou.

 

PŘEČÍST RECENZI BROKERA rOBOMARKETS

 

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.

  2. *Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
7 efektivních obchodních strategií pro začátečníky a pokročilé