Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

3 pravidla pro úspěch v tradingu

Očima brokerů

Většina lidí, kteří se zajímají o to, jak se stát ziskovým obchodníkem narazí na internetu během několika minut na otřepané fráze typu "plánujte svůj obchod, obchodujte svůj plán". Začínajícím obchodníkům ale tato klišé mohou způsobit spíše nežádoucí rozptýlení než přinést užitečnou radu. V tomto článku se zaměříme na podstatné faktory úspěšného obchodování, které by měly zajímat nejen začínající obchodníky.

Pokud se stále snažíte dosáhnout konzistentního zisku, ale nedaří se vám to, je tento článek psán přímo pro vás. Ukážeme si totiž hlavní pravidla úspěšného tradingu, která by neměla být za žádných okolností opomíjena.

Pravidlo č.1: Ukončujte ztrátové pozice a nechte běžet své zisky

Hlavní myšlenka tohoto pravidla tkví ve skutečnosti, že pokud se nacházíte od začátku ve ztrátové pozice, s největší pravděpodobností vašemu náhledu na tržní situace nedal trh za pravdu. V takovém případě není pravděpodobnost na vaší straně a je lepší z pozice vystoupit.

Naopak pokud jste hned od začátku obchodu v zisku, není třeba hned zavírat pozici s úsměvem na rtech, že jste alespoň něco z trhu odvedli. Trh stojí na vaší straně a pravděpodobnost taktéž. Nebojte se v tomto případě držet ziskovou pozice nadále.

Pravidlo č.2: Obchodujte přiměřené pozice

Jedním z nejlepších způsobů, jak udržet emoce na uzdě při tradingu, je obchodovat přiměřeně velké pozice. Pokud se cítíte v otevřené pozici při každém pohybu trhu nekomfortně, je to signálem, že obchodujete příliš velkou pozici. Strach a chamtivost si vás tak dřív nebo později najde. Na druhou stranu, v případě že obchodujete tak malou pozici, kde je vám úplně jedno, co se stane, budete sklouzávat k nepozornosti a ledabylým rozhodnutím.

Pravidlo č.3: Sledujte, co se na trhu skutečně děje

Většina obchodníků se zaměřuje na hledání nákupních a prodejních signálů svých strategií. Neuvědomují si však, že za cenovými pohyby stojí příběh a aktuálně se na trhu cena vyvíjí v rámci něj. Nejlepší obchodníci toto chápou. Jakmile budete také schopni vnímat, že se na trhu cena nějakým způsobem vyvíjí, začnete být schopni předpovídat budoucí pohyb ceny v rámci "tržního příběhu" a vy se jako trader posunete mezi vítěze.

Na závěr je nutné dodat, že nikdo se traderem nenarodil. Ať obchodujete Forex, akcie, komodity nebo indexy, vždy je to stejné. Každý si totiž musí projít vývojovými fázemi, které je občas těžké přejít. Odměna však stojí za to. Konzistentně ziskový trading přináší traderům svobodu a blahobyt.

Autor: Dukascopy Europe

PŘEČÍST RECENZI BROKERA DUKASCOPY

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
3 pravidla pro úspěch v tradingu