Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

14% Američanů vlastní kryptoměny, Bitcoin zůstává nejoblíbenějším

Kryptoměny

Zájem Američanů o odvětví kryptoměn za poslední rok významně vzrostl, zjistil průzkum kryptoburzy Gemini, kterou provozují bratři Winklevossovi. Zajímavé je, že Bitcoin (BTC) zůstává nejoblíbenějším digitálním aktivem, ale výsledky ukazují, že občané USA mají v průměru větší pozice v Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) a Litecoinu (LTC).

 

Oblíbenost kryptoměn v USA se zvyšuje

Uplynulých dvanáct měsíců bylo pro krypto ekosystém poněkud transformativních, přičemž katalyzátorem byla pandemie COVID-19. To vedlo ke vstupu mnoha velkých korporací a institucí. Kromě ovlivnění cen přinesly novinky o nákupech předních společností, jako jsou MicroStrategy, MassMutual, Tesla a mnohé další, zvýšení popularity odvětví mezi lidmi nazasvěcenými do sektoru.

Abychom lépe porozuměli měnící se perspektivě lidí ve tomto ekosystému, provedla společnost Gemini průzkum, jehož cílem bylo zjistit, zda se jejich poptávka skutečně zvýšila. Zhruba 14% všech účastníků uvedlo, že koupilo digitální aktiva, přičemž většina – 74% byli muži a 26% ženy.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 
 

Když přišlo na věk, průzkum dospěl k závěru, že většina investorů do kryptoměn je ve věku mezi 25 a 44 lety. Gemini k tomu poznamenala:

„Naše data ukazují, že průměrným majitelem kryptoměny je 38letý muž, který vydělává přibližně 111 000 dolarů ročně.“

Další otázka byla pro ty, kteří v současné době nevlastní kryptoměny, ale více se zajímají nebo plánují brzký nákup. Do této skupiny spadá 63% respondentů a 23 se nezajímá ani neplánuje nákup. Zajímavé je, že více než polovina těch zvídavých byly ve skutečnosti ženy.

“Zatímco pouze 26% současných držitelů kryptoměn jsou ženy, vidíme potenciál, že se to významně změní. Ženy tvoří více než polovinu (53%) zájemců o brzké získání kryptoměny, což představuje významný potenciální posun.“

Američané HODLují vyšší hodnotu v ETH a BCH

Dokument uvedl, že Bitcoin zůstává pro občany USA nejoblíbenější kryptoměnou. Téměř všichni (95%) účastníci odpověděli, že jsou obeznámeni s BTC. Pro ETH to bylo 38%, BCH – 24%, LTC – 16%, USDT – 11%, LINK – 8%, XRP – 6%, BNB – 5% a ADA – 2%.

87% z těch, kteří již digitální aktiva zakoupili, uvedlo, že vlastní Bitcoin. Ether, Bitcoin Cash a Litecoin obsadily následující místa s 36%, 22% a 21%. Průměrná hodnota – tj. prostředky USD alokované ve výše zmíněných digitálních mincích – však vykazovala výrazně odlišné výsledky.

Američané milují altcoiny s průměrným podílem přes 11 000 dolarů v BCH, více než 10 000 dolarů v ETH a lehce pod 9 000 dolary v LTC. Naproti tomu průměrná částka USD v BTC činila přibližně 8 500 USD.

PIC123 1
zdroj: cryptopotato
Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 
 
Zdroj: CryptoSvět
 
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
14% Američanů vlastní kryptoměny, Bitcoin zůstává nejoblíbenějším