Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Čeká nás korekce na EURUSD?

Intraday/Swing

Trh EURUSD se v druhé polovině roku nachází ve fázi akumulace a pohybuje se v širší rangi. Navíc na COT reportu lze vidět, že jsou čisté longové pozice na nejvyšších hodnotách od května roku 2007, což nahrává tomu, že by mohla před koncem roku nastat mírná korekce.

Dalším důležitý dílek do skládačky je vyjádření ECB, že nebude v roce 2018 zvyšovat sazby, ale bude pokračovat v "normalizačním procesu", což pravděpodobně ponechá v blízké budoucnosti euro bez hnacího motor v podobě centrální banky. Aktuálně máme na EURUSD krátkodobý uptrend s dvěma úrovněmi nad trhem, kde se nachází významné rezistence. První leží na ceně 1.1950, která je tvořena reverzní úrovní Fibo 161.8 a zároveň listopadovým high trhu. Druhá úroveň je tvořena kulatým číslem 1.2000. Zde bude též čekat velké množství prodejních limitních objednávek velkých hráčů.

Co se týče načasování short obchodů na EURUSD, budu se snažit brát short na 1.1950 a 1.2000 v době, kdy ještě USDJPY nedosáhlo úrovně rezistence mezi cenami 114.44 (Fibo) a 114.53 (týdenní R2). Do té doby, než americký dolar oproti japonskému jenu nedosáhne těchto úrovní, budou pro mě short signály na EURUSD stále validní.

Přeji vám klidné prožití vánočních svátků.
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Čeká nás korekce na EURUSD?