Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Bitcoin se udržel nad 60 000 USD

Kryptoměny

Bitcoin (BTC) v minulém týdnu vytvořil býčí pinbar s velmi dlouhým spodním stínem. Nejznámější kryptoměna silně oslabovala, aby v závěru týdne uzavřela na úrovni své Open ceny. Zdá se, že na trhu začali opět dominovat nakupující. 

Z pohledu technické analýzy zareagoval trh na support oblast Fibonacciho návratů. Díky vstupu nakupujících se cena moc dlouho pod úrovní 60 000 USD nezdržela. Stále se tak nacházíme v dlouhodobém uptrendu. Ze střednědobého pohledu se pohybujeme v mírném downtrendu. V takto naladěném trhu je stále pravděpodobnější pokračování pohybu vzhůru. Minimálně do oblasti All Time High. Pokud trh prorazí poslední swingové High, otevře se cesta k překonání ATH. 

Co se týče vstupu do různých pozic (tradingových nebo investičních), tak v takto nastaveném trhu je stále riskantní jít proti rozběhnutému uptrendu a hledat příležitosti do shortu. Resistence nad trhem mohou sloužit pro částečné vybírání zisků z longových pozic. Aktuálně se jedná o High range a ATH. Pro vyhledání vstupů je dobré se soustředit při korekcích na supporty pod trhem, a to jak do longových krátkodobých a střednědobých tradingových, tak dlouhodobějších investičních nebo HODLing pozic. Nejblížším supportem zůstává souběh nově vytvořeného swingového supportu, Fibonacciho návratu 50 % a kulatého čísla 60 000 USD.

Celkově dejte pozor na další vývoj situace na ostatních finančních trzích, hlavně amerického dolaru, který tvoří druhou měnu tohoto páru. USD je stále nejsilnější měnou letošního roku.

Template do platformy MT4 naleznete ZDE.

Kryptomeny BTCUSD 7. 5. 2024
Graf BTCUSD

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Bitcoin se udržel nad 60 000 USD