Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

USD padá, při posílení JPY nás čeká silný trend na USDJPY

Intraday/Swing

Americký dolar několik posledních týdnů rázně padá a rozběhlé momentum pravděpodobně pošle dolar ještě níže. Oproti tomu japonský jen je v poslední době vybalancovaný a čeká na průraz ze své range. Pojďme se tedy podívat, jak vypadají grafy a zdali se naskýtá nějaká příležitost ke zobchodování.

U.S. Dollar Index - silný downtrend

Na denním grafu indexu amerického dolaru je zřetelně vidět nastálý soustavný prudký pohyb směrem níže. Po takto silném momentu na trhu neočekáváme rychlý odraz směrem výše. Graf dolarového indexu spíše naznačuje, že pohyb dolů bude pokračovat. Před případným otočením v cenovém pohybu směrem výše očekáváme krátkodobé ustálení ceny a pohyb do strany.

 

Měnový pár USDJPY

Denní graf trhu USDJPY naznačuje již dlouhodobě nerozhodnost v cenovém směřování. Jeho rovnovážná cenová hladina leží okolo celého čísla 112,00. Lze očekávat, že po průrazu některé z trendových čar, by mohl nastat následný razatní cenový pohyb. S probíhajícím intenzivním downtrendem na americkém dolaru, se jeví jako pravděpodobnější úspěšný průraz směrem níže.

 

Japanese Yen index - Dlouhodobý pohyb v trendovém kanálu

Z denního grafu indexu japonského jenu je patrné, že se cena dlouhodobě pohybuje v trendovém kanálu od supportu k rezistenci a nazpátek. Proražení z trendového kanálu směrem výše můžeme pokládat za vhodný podpůrný signál pro vstup do shortové pozice na měnovém páru USDJPY.

 

Analytický tým FPG

Čtěte také:
4 kvality úspěšných obchodníků
6 rad pro začínající obchodníky

Intermarket analýza: EURUSD je u rezistence z června 2010

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
USD padá, při posílení JPY nás čeká silný trend na USDJPY