Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Náhled na EURUSD pro 48. týden

Názory

V minulém týdnu pár EURUSD mírně oslabil a dostal se zpět do support zóny mezi  1,1390 a 1,1300. Zároveň byla svíčka minulého týdne jednou z nejméně volatilních za poslední čtyři roky. Na oslabení páru měl největší vliv americký dolar, který posílil. Euro naopak mírně oslabilo a na týdenním grafu vytvořilo klesající pinbar. Nejen pro tento týden, ale také pro ty další, bude nejdůležitější, jak se trh popasuje právě s touto oblastí supportu. Náhled vidím spíše do strany s vyšší pravděpodobností růstu. 

Důvody pro neutrální náhled s mírnou rostoucí preferencí: 

EURUSD

EURUSD se na týdenním grafu nachází v oblasti souběhu několika úrovní supportu:
1) support zóna tvořená knotem nákupního pinbaru ze srpna 2018 (1,1390-1,1300)
2) kulatým číslem 1,1300
3) skouzavý průměr 200 (1,1312)

 

 

USD

Dolar je na W1 grafu stále ve střednědobém uptrendu. V předminulém týdnu se odrazil od své resistence. V tom minulém se naopak vrátil do směru probíhajícího trendu. Dolar je tak v pozici, která je poměrně nevyspitatelná. 

 

EUR

Euro se nachází na spodní hraně obchodní range, která trvá od května toho roku. V této oblasti se v historii nachází tři býčí pinbary. Dva z nich znamenaly vstup nakupujících a výraznější pohyb výše. Ten třetí zatím zůstává otázkou. Pozitivním impulsem pro euro by mohl být posun v jednáních Evropské unie s Velkou Británií o Brexitu. 

 

Přeji úspěšný týden a ve středu nezapomeňte sledovat Intermarket analýzu :-)
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Náhled na EURUSD pro 48. týden