Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Můj týden s FE+: Nový rok

Intraday/Swing

Po dvoutýdenní pauze vás opět vítám u mého dalšího článku týkajícího se zkušeností se službou FE+. Jako první bych vám ale rád popřál všechno nejlepší do nového roku a ať je jak už to z pohledu osobního, tak profesního lepší jako rok předešlý. Co se týče tradingu, tak jelikož je nyní leden a ve školách panuje zkouškové období, jsem poněkud zaneprázdněn a v kombinaci s prací mi na obchodování nezbývá příliš času. Nicméně ve volných chvílích se věnuji především futures a forex sleduji jen okrajově, tudíž v nadcházejících 4 týdnech mé články nebudou, co se týče počtu obchodů zřejmě příliš obsáhlé. 

Pondělí
Nový rok z pohledu futures začal až úterým, jelikož byla CME v pondělí zavřena. Díky tomu se nemám s vámi o co podělit.


Úterý
V tento den byl pro mě nejzajímavější australan, jelikož od ostatních hlavních párů, které reagovaly na makra z USA se tento pohyboval v těsné blízkosti levelu a to pro mě bylo rozhodující. Jak jsem již zmiňoval, tak ony makra způsobily, že trh se v jejich okolí začal výrazněji pohybovat a poté, kdy opětovně dosáhl L1 levelu zhruba v 16:10 jsem vyčkával na jeho potvrzení  s následným obratem. Krátce před pátou hodinou se tak opravdu začalo dít a já vstupoval do dlouhé pozice. Target jsem směřoval do oblasti odpoledního high, což se mi po chvíli také splnilo.


Středa
Ve středu jsem vyzkoušel štěstí na euru, které poté, co proletělo S1 levelem a zastavilo se na S2 mi vytvořilo pěknou příležitost pro vstup. Tvar svíčky, indikátory i atak levelu mě přesvědčili k shortu s kterým jsem měl v úmyslu dostat se do oblasti zpět k S1 levelu nebo alespoň k hodnotě 1,05000. Po chvíli to vypadal, že tomuto průběhu vše nasvědčuje, než přišel obrat a trh začal jít pomalu proti mně. S vyskakováním jsem dlouho neváhal a na hodnotě 1,05095 jsem byl pryč.


Čtvrtek
Pro tento den vidím možnou příležitost na australanovi. Ten se nyní pohybuje pod L1 levelem a pokud uvidím, že bude snaha se k této hranici znova přiblížit, tak budu vstupovat do dlouhé pozice již před levelem a doufat, že se přes tuto hranici již přehoupne a nadělí nějaký ten pip. Pokud ovšem nastane situace opačná a bude směřovat k L2 levelu, tak budu vyčkávat až co bue následovat po reakci s ním.


Swingy
Pomocí swingových levelů jsem zatím žádný obchod neuskutečnil. Dalo se ovšem díky nim přijít k pár ziskům a to zvláště na novozélanďanovi, který přesně zareagoval na level, jak můžete vidět na obrázku níže.



Prozatím si hlídám dolar s japoncem a frankem. Zde se ceny pohybují v blízkosti levelů a mohla by se zde vytvořit nějaké vhodná příležitost na vstup. Tímto bych dnešní článek ukončil a slibuji, že se budu do příště snažit být více aktivní. Teď již běžím na webinář s Romanem, mějte se.

Adam

Čtěte také:
Krize je tady! Nebo je zapomenuta? Výhled na 2017
Intermarket analýza: Ani dolar neroste až do nebe
Rok 2017: Zmeny cekaju i brokery...

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Můj týden s FE+: Nový rok