Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Koruna před revizí HDP atakuje nejsilnější pointervenční hodnoty

FX NEWS

Na měnovém páru EURCZK můžeme stále pozorovat silnou korunu, která se drží pod hranicí 26,00 – atakováno bylo 25,91 za euro, což je nejsilnější hodnota od konce kurzového závazku ČNB. U USDCZK si dolar drží zesílenou pozici z minulého týdne – právě teď se obchoduje na 22,13. I na měnovém páru EURUSD se projevuje sílící americké měna, které do karet nahrál propad eura v návaznosti na referendum v Katalánsku. Dnes ráno byla atakována hranice 1,170 EURUSD.

Z domácích dat jsme se včera dočkali indexu PMI průmyslu, který v září zrychlil na 56,6 bodu, čímž předčil očekávaných 55,4 bodu. Dále byl zveřejněn státní rozpočet, který na konci téhož měsíce dosáhl přebytku 17,4 mld. Kč, státní dluh pak ve 3. čtvrtletí klesl na 32,6% HDP.

Dnes se dočkáme třetí, tedy poslední, revize domácího HDP za druhý kvartál, a to včetně sektorových účtů, které prozradí, jak si vedly jednotlivé segmenty české ekonomiky (důraz bude kladem na investice a jejich rozdělení do jednotlivých sektorů). Očekávání nejsou nastavena na opětovnou změnu předchozí druhé revize (během třetího „kola“ k ní obvykle nedochází), která vykázala tempo růstu o velikosti 4,7 % meziročně.

V eurozóně byla v pondělí reportována míra nezaměstnanosti v srpnu, která se svými 9,1 % skončila mírně nad očekávanými 9 %. A v USA oznámili údaje o výrobním indexu PMI a ISM, které dopadly na výtečnou – nejlepší data od června 2004.

V zahraničí se dnes můžeme těšit na míru nezaměstnanosti ve Španělsku, index PPI eurozóny, stavební index PMI v Británii a odpoledne v USA promluví člen Fedu Jerome Powell.

Autor: Tomáš Suchomel
Zdroj: Roklen24

Čtěte také:
Index investičního klimatu v ČR pro IVQ 2017
Jimmyho týdenní Forex výhled 2.10.-6.10.2017
Malý kvíz na startu nového týdne

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Koruna před revizí HDP atakuje nejsilnější pointervenční hodnoty