Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jimmyho týdenní výhled 28.3.-1.4.2016

Názory

Minulý týden mělo 5 členů FOMC (Federal Open Market Committee) tzv. jestřábí komentáře (naznačující růst úrokových měr). To mělo za následek rozsáhlý nákup dolaru během týdne.

Bylo to tak nečekané, že dolar letěl nahoru, zvláště když vezmeme v úvahu prohlášení Yellen a FOMC z týdne předtím, které říkalo přesný opak. Naše očekávání byla neutrální, chtěli jsme za specifických situací kupovat GBP/USD. Libře se vůči silnému dolaru dařilo ze všech hlavních párů nejhůř, naší selektivní strategii se však dařilo. Minulý týden jsme také zdůraznili, že máme hlídat denní zprávy. To se obzvláště vyplatilo.

Důležité informace pro tento týden

V neděli začal letní čas.

V úterý 29.3. bude v 15:30 GMT předsedkyně FEDu Yellen mluvit ekonomickém výhledu a monetární (měnové) politice – náš výhled pro USD/JPY je neutrální.

Ve středu 12:15 GMT budou vyhlášeny informace o mzdách (zpráva 2. úrovně), předpokládaná hladina 194 – vliv na USD/JPY. Tento den ještě očekáváme zprávu o stavu zásob ropy ve 14:30 – vliv na USD/CAD.

Ve čtvrtek v 7:00 GMT bude guvernér Bank of England Carney mluvit z tiskové konference v Tokiu. Očekávání jsou neutrální, vliv na GBP/USD. Ve 12:30 GMT bude vyhlášen měsíční HDP v Kanadě (zpráva úrovně 2). Očekáváme 0,3. Obvykle pohne trhem USD/CAD.

V Pátek 1.4. ve 12:30 GMT vyhlásí v USA mzdy (s výjimkou farem – zpráva 1. úrovně). Očekáváme hodnotu 208, vliv na trh USD/JPY. Ve 14:00 GMT vyhlásí index ISM (zpráva 2. úrovně), očekáváme 50,8, vliv na USD/JPY. Nezaměstnanost bude nejspíš 4,9%, růst výnosů 0,3%.

Tento týden bychom měli, po komentářích FOMC a následných nákupech USD, opatrně obchodovat růst dolaru. Opět bude stát za to sledovat zprávy. FOMC poslední dobou mění často názory. Když už jsme u FOMC, předsedkyně FEDu Janet Yellen bude mluvit o „ekonomickém výhledu a monetární politice“ v Economics Club v New Yorku. Bude její prohlášení jestřábí, holubičí (snížení úrokových měr) nebo neutrální? Myslím, že bude holubičí, jako na konferenci týden před tím. Pokud ano, může to oslabit býčí dolar, jehož růst zapříčinily jestřábí komentáře ostatních členů FOMC z minulého týdne. Jestli bude Janet naopak jestřábí a posílí komentáře ostatních, dolar určitě vyletí výše, protože budeme v dubnu očekávat zvýšení úrokových měr.

Další významnou zprávou bude páteční vyhlášení mezd v USA (s výjimkou farmářů). Myslím, že hodnoty mezd, nezaměstnanosti a průměrných výnosů nás nepřekvapí. Naplní očekávání nebo ho předčí. Že by členové s jestřábími komentáři tato čísla tak nějak tušili?

Nakonec bych si ještě všiml, co řekne na tiskové konferenci ve čtvrtek v Tokiu guvernér Bank of England. Tyto informace vám určitě pomůžou, pokud obchodujete GBP/USD.

Tento týden bude velmi užitečné věnovat pozornost zprávám:

  • V úterý – pokud bude Yellen jestřábí, kupovat USD
    Ve čtvrtek – jestli bude Carney jestřábí, kupovat GBP
    V pátek – pokud údaje z USA předčí naše očekávání, kupovat USD

Vím, že tento týden jsou informace obecnější než obvykle, tento týden prostě musíme trhy studovat každý den.

Hodně štěstí do nového týdne přeje
Jimmy

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Jimmyho týdenní výhled 28.3.-1.4.2016