Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zvýšená volatilita vede k zajímavé příležitosti na euru

Intraday/Swing

Můj trade na japonském jenu s profit targetem na kulatém čísle 110.00 přinesl v pondělí zisk 66 pipů. Naopak pozici na britské libře se příliš nedařilo a musela být uzavřena ve ztrátě 49 pipů po uzavření 4 hodinové svíčky nad týdenním pivot pointem (1,2768). Celkově tedy poslední týden nebyl moc ziskový, nicméně zakončil jsem ho v zelených číslech.

Stále věřím, že se na měnovém páru USDJPY dostaneme až k úrovni 109.00, jenž by znamenalo dokončení aktuálního swingového pohybu k této zdvojené úrovni Fibo a kulatého čísla. Konkrétně okolo této cenové hladiny budu otevírat longové pozice na otočení cenového vývoje směrem výše. První limitní nákupní objednávku mám umístěnou na 109.00 a druhou na reverzní úrovni Fibonacci, na ceně 108.85. Přirozeným targetem pro první část pozice je týdenní S1, na ceně 109.93.

https://puu.sh/Birg5/37f2a2a140.png

Na měnovém páru EURUSD se naopak vytvořila situace, kdy trh vyletěl tak extrémně vzhůru, že už od úterka se pohybuje cena nad týdenním R2, což je na euru v poslední době docela neobvyklé. Předpokládám, že by mohlo dojít k určité korekci. Aktuálně proráží a cenovou hladinu kulatého čísla 1.1600 a míří ke své týdenní rezistenci R2 na ceně 1.1684, kde se taktéž nachází rovnovážná cena eura z minulého měsíce a kde budu chtít otevírat svou short pozici.

Přeji mnoho šťastných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Zvýšená volatilita vede k zajímavé příležitosti na euru