Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zahýbe Trump měnovými trhy?

Intraday/Swing

V posledních dvou týdnech jsme mohli zaznamenat relativní klid na hlavních měnových trzích. Teprve včera večer došlo k naplnění mé shortové pozice na měnovém páru USDJPY. Profit targety měním na základě tržní situace na první PT na celé číslo 112.00 a druhou část pozice budu držet až na týdenní S1, které leží na ceně 111.22.

Se stop lossem na dané pozici budu opatrný, jelikož z dlouhodobějšího hlediska je pro mě zásadní level na japonském jenu okolo ceny 113.00. Kromě toho, že zde leží kulaté číslo a významný dvojitý vrchol z července tohoto roku, se nachází u reverzní úrovně Fibo (113.10) a týdenní R2 (113.01). Tudíž svou dlouhodobější větší pozici budu v případě dalšího růstu postupně otevírat právě 2 pipy pod celým číslem, tedy na ceně 112.98. Stoploss si nastavím podle situace na trhu, ale bude přibližně ve vzdálenosti 100 pipů od vstupu. 

V tomto týdnu by nás kromě dnešního vyhlašování zásob ropy neměla čekat významnější makroekonomická událost. Co však drásá nervy investorům a traderům ať už na měnových či jiných kapitálových trzích, je vyhrocená situace okolo obchodních vztahů USA a Číny. Minulý týden skončil zprávou, že americký prezident Donald Trump uvažuje o pokračování v masivní eskalaci probíhající obchodní války mezi USA a Čínou. Dalším krokem by mohlo být zvýšení tarifů na čínské výrobky o 200 miliard dolarů. Každá zpráva tohoto charakteru může značně zacloumat trhy. Z tohoto důvodu budu v následujících dnech s intradenním obchodováním opatrnější.

Přeji úspěšný týden
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Zahýbe Trump měnovými trhy?