Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Trump hýbe trhy!

Intraday/Swing

Index amerického dolaru našel na psychologické hodnotě kulatého čísla 100 svůj support po dlouhém lednovém pádu a finanční trhy nyní s napětím očekávají, jaké budou kroky Donalda Trumpa, který nově usedl do prezidentského úřadu. Jedním z jeho prvních klíčových kroků bylo protekcionistické odstoupení od dohody o Transpacifickém partnerství (TPP).

Zdá se, že nový prezident USA není přiliš nakloněn silnému dolaru a bude tlačit především na posílení zpracovatelského průmyslu Spojených států. Tomu by mělo napomoci i  masivní snížení daní pro střední třídu a podniky. Všechno nyní záleží na tom, jak budou tyto nové postoje americké administrativy absorbovat trhy. Pozitivní efekt by mohly mít v nejbližší době například na britskou libru, jelikož Trump dlouhodobě proklamuje náklonost bližšímu obchodnímu partnerství Británie a USA. Jasněji by mělo být na konci tohoto týdne, kdy se má Donald Trump sejít s britskou premiérkou Mayovou.

V tomto týdnu můžeme být svědky značných turbulencí na měnových trzích. Nebudu proto zbytečně naskakovat do pozic a pokusím se spíše hodnotit situaci a sledovat z povzdálí s tím, že očekávám od páru EURUSD, že by konečně mohl dosáhnout mé dlouhodoběji vyčkávané vstupní úrovně pro short z oblasti rezistence mezi 1,0800 a 1,0810.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Čtěte také: 
Jimmyho týdenní Forex výhled 23.1.-27.1.2017
Intermarket analýza: Fundamenty short, realita long!
Přehnaný humbuk o Trumpově vlivu na FX trhy

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Trump hýbe trhy!