Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Super rezistence na EURUSD a zajímavá příležitost

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu jsem zaznamenal první ztrátu v letošním roce, a to na měnovém páru GBPUSD, konkrétně 90 pipů (RRR 1:1). Stalo se tak po falešném proražení neckline, kdy se cena vcelku rychle otočila a vystřelila nahoru. Druhá pozice na páru USDJPY je stále otevřená a v současné chvíli v mírném zisku.

Dnes večer nás čeká zveřejnění výsledků zasedání FOMC, což může přinést zvýšenou volatilitu a zpravidla je velmi těžké předpovídat v tomto čase chování trhu. V očekávání výsledků americký dolar již od začátku týdne vykazuje sníženou volatilitu a nerozhodnost mezi hráči na trhu. Z tohoto důvodu doporučuji maximální obezřetnost, případně uzavření vašich otevřených krátkodobých pozic, pokud jste konzervativnějšími obchodníky.

https://puu.sh/CP16G/0053b3334b.png

V tomto týdnu se zaměřím na měnový pár EURUSD, kde se nachází velmi zajímavá úroveň rezistence pro aktuální cenový vývoj. Jedná se o shluk 3 úrovní v těsné blízkosti od sebe. Na 1.1395 je Fibo úroveň, na 1.1397 je týdenní R2 a hned o 3 pipy nad ní je kulaté číslo 1.1400. Pokud EURUSD vyroste až k ceně 1.1395, budu zde shortovat s profit targetem na týdenním R1, na ceně 1.1345.

Přeji mnoho tradingového štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Super rezistence na EURUSD a zajímavá příležitost