Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Slibná příležitost na euru

Intraday/Swing

Minulý týden jsem zde psal o dvou longových pozicích. Jedna na měnovém páru EURUSD, jenž jsem bral na týdenním S2 a profit jsem měl na kulatém čísle 1.1400, zaznamenala zisk 63 pipů, když se na 1.1335 (S2) otočila na pip. Druhou pozici, tentokrát long na britské libře na ceně 1.2700, jsem uzavřel na avizované rezistenci na ceně 1.2815 a to se ziskem 113 pipů. I tento obchod proběhl naprosto hladce. Celkově jsem tedy skončil s uzavřeným ziskem 176 pipů.

Co se týče mé otevřené pozice na japonském jenu, zde nedošlo k dosažení targetu o 10 pipů, jelikož jsem nepřemístil svůj profit target z pivotové úrovně z předchozího týdne na S2 (113.40) z minulého týdne, kde se cena na pip odrazila. Jelikož došlo téměř k dosažení zisku, přemisťuju svůj stop loss na úroveň vstupu a profit target nechávám být.

Tento týden se nacházíme na dvou hlavních měnových párech v podobné situace. Na měnovém páru EURUSD i na GBPUSD jsme v podstatě v krátkodobém downtrendu, přičemž se nacházíme u dolní hrany aktuální range a první odraz jsem již zdárně zobchodoval v uplynulém týdnu. Z těchto důvodů mé směrové přesvědčení a následný vývoj není zcela jasný. Bude tedy vyčkávat na vhodnou příležitost a vyberu si k tomu pár EURUSD.

https://puu.sh/BU7Dk/a98e21c523.png

Důvodem, proč si vybírám euro je, že pod aktuální silnou hranou range okolo 1.1300 se nacházela větší obchodní aktivita v dubnu minulého roku, a to okolo ceny 1.1215, což je zároveň i aktuální úroveň týdenního supportu S2. Blízko pod ní se nachází kulaté číslo 1.1200 a v případě průrazu si myslím, že by tento shluk úrovní mohl zafungovat na první odraz. Bude zde tedy pravděpodobně otevírat krátkodobou longovou pozici.

Přeji úspěšný týden
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Slibná příležitost na euru