Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Sklidíme po vyjádření centrálních bankéřů bouři?

Intraday/Swing

V posledních týdnech se mi na trhu docela daří. Pozice na USDJPY, na kterou jsem v předminulém příspěvku poukazoval, skončila bezpečně ziskem 75 pipů, aniž by šla jakkoliv proti mně. Díky situaci na trhu EURUSD, který udržel support tvořený dolní hranou range (1.1119), jsem vstoupil do longu na GBPUSD. O této příležitosti jsem psal v minulém příspěvku. Zde jsem bral první zisk na 1,2668 (S1) a druhý na 1,2742 (PP). Celkově jsem z těchto dvou pozic inkasoval zisk 65+139 pipů.

Dneska odpoledne nás čekají projevy několika hlav centrálních bank při příležitosti ECB fóra o centrálním bankovnictví. Doporučuji všem v tu dobu zvýšenou obezřetnost při zadávání obchodů. Nečekané vyjádření kohokoliv z nich může mít klíčový vliv na vývoj měny dané země. Ve čtvrtek odpoledne nás pak čeká vyhlašování nezaměstnanosti v USA. Kromě těchto událostí nás čeká snad klidný týden. Budu se nicméně soustředit pouze na USDJPY, které je poslední dobou ovlivňováno především posilováním dolaru a vyjádřeními šéfky Fedu Janet Yellenové.

Momentum na USDJPY se pomalu stupňuje a jsem tudíž ochoten vstoupit do long pozice po proražení rezistence 112.19 na USDJPY a držet tuto svou pozici až k úrovni následné rezistence tvořené fibo úrovní a kulatým číslem 113,00. Jakmile trh této úrovně dosáhne, vstoupím do protipozice, tedy zavřu long pozice a otevřu hned novou shortovou pozici.

Přeji všem mnoho štěstí
MS

Čtěte také: 
Příliš medvědí GBP
Intermarket analýza: Výpověď exšéfa FBI a americký dolar?
Vědro s kraby... Neznáte to odněkud?

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Sklidíme po vyjádření centrálních bankéřů bouři?