Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Rozpaky z politiky Trumpa odeznívají, dolar roste!

Intraday/Swing

Minulý týden jsem zde sdílel své tradingové myšlenky ohledně longu na euru a shortu na japonském jenu. Pokud jste situaci na měnových trzích viděli stejně a zobchodovali jste ji jako já, mohli jste si těmito jednoduchými trady získat kolem 70 pipů na EURUSD a 100 pipů na USDJPY. Ukončení longové pozice na EURUSD navíc bylo na high trhu, což potvrzuje správně stanovený profit target.

Tento týden začnu hodnocením trhu japonského jenu. V současné době se nachází na své rovnovážné ceně okolo 113,50. Tato úroveň je týdenním pivot pointem a 50 % z range, ve které se nachází. Můj dlouhodobý náhled na USDJPY je long a to především proto, že se všeobecně očekává zvyšování úrokových sazeb v USA ve 3 fázích. Cena USDJPY by tak mohla jít do konce roku až někam hodnotě 125,00. Politická situace ohledně rozpaků z prvních kroků prezidenta Trumpa se uklidnila a dolar by mohl ještě chvíli pokračovat v růstu i proti euru.

Na trhu EURUSD pak budu také hledat vhodný vstup do long pozice okolo hodnoty týdenního R2 na 1,0442, jenž je zároveň supportem z Fiba. V případě, že trh bude pokračovat níže, přihodím ještě do pozice na celém čísle 1,0400. Stop loss této pozice budu korigovat na základě toho, zda americký dolar projeví silné momentum na GBPUSD nebo USDJPY v podobě proražení posledního swingového high na USDJPY na 114,96 nebo high na GBPUSD na 1,2585.

Přeji mnoho štěstí
MS

Čtěte také:
Intermarket analýza: Přijde korekce na USD?
Trumpovo slepé místo mezi EM měnami: sell EURPLN
Jimmyho týdenní Forex výhled 20.2.-24.2.2017

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Rozpaky z politiky Trumpa odeznívají, dolar roste!