Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Příležitosti na libře a euru

Intraday/Swing

Short pozici na britské libře, o které jsem psal minulý týden, jsem úspěšně uzavřel na avizovaném targetu se ziskem 214 pipů. Bohužel má reverzní longové pozice na stejném měnovém páru skončila ve ztrátě 105 pipů (RRR 1:1 vůči profit targetu), tudíž jsem celkově zakončil týden s čistý, ziskem 109 pipů. Long obchod na japonském jenu zůstává otevřený a pohybuje se zhruba u vstupní ceny.

Britská libra aktuálně směřuje v downtrendu k úrovním, kde se obchodovala na začátku září. V cestě jí stojí v první fázi zóna supportu mezi cenami 1.2815 a 1.2800 (Fibo + kulaté číslo). Při stávajícím momentu na trhu tohoto měnového páru očekávám, že by mohlo dojít k proobchodování těchto úrovní a pokračování v downtrendu až k ceně 1.2700, kde je souběh 3 významných úrovní supportu, a to celého čísla, Fibo reverzní úrovně a lokálního low ze začátku září. Zde budu otevírat svou long pozici. Zvažuji také otevřít krátkodobý long okolo již zmíněných úrovní 1.2815 až 1.2800, ale to bude záviset částěčně na síle daného trendu.

Další příležitost, kterou vidím, se nachází na měnovém páru EURUSD. Zde je princip podobný. Současné silné prodejní momentum tlačí cenu eura až hodnotám u kulatého čísla 1.1300. Nachází se zde Fibonacciho úroveň 161,8 aktuálního swingu, kulaté číslo a týdenní S2. Začnu tedy nakupovat u S2 a na nižších cenách případně přikupovat. Primární profit target budu mít nastavený na celém čísle 1.1400.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Příležitosti na libře a euru