Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Příležitosti na euru a libře

Intraday/Swing

Má 3 týdny trvající longová pozice na japonském jenu konečně došla na svůj profit target (na 113.50), a tak jsem zaznamenal zisk 95 pipů. Po odrazu od mého profit targetu to nyní vypadá, že by měnový pár USDJPY mohl znovu začít klesat.

Aktuálně od japonského jenu očekávám, že by mohl pokračovat v cenovém poklesu až někam k úrovni týdenního supportu na pivotové úrovni S1 (112.19). Nyní hledám krátkodobě pozice do shortu a pokud se cena dostane mezi cenové hladiny 112.19 a 112.00, budu vstupovat do longu.

Na britské libře panuje silné uptrendové momentum, přičemž se cena přibližuje ke své důležité rezistenční zóně okolo 1.3200, kde se kromě kulatého čísla nachází trendová čára a nad těmito dvěma úrovněmi ještě týdenní R2 a fibo úroveň okolo cenové hladiny 1.3250 (viz graf níže). Primárně se mi na těchto úrovních do shortu vstupovat nechce. Pokud bych však krátkodobě nalezl vhodnou příležitost, tak se tomu bránit nebudu.

https://puu.sh/BXLf3/bc70df3098.png

Zajímavou situaci také vidím na měnovém páru EURUSD, kde se budu snažit vstoupit do short obchodu v zóně mezi týdenním R2, na ceně 1.1536 a Fibonacciho rezistencí aktuálního swingu, jenž se nachází na 1.1550. Tato úroveň taktéž představuje lokální high z poloviny října. Profit target budu mít umístěný na týdenní pivotové úrovni R1, na ceně 1.1461.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Příležitosti na euru a libře