Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Příležitost na USDJPY

Intraday/Swing

Při mém posledním tradu jsem měl opravdu štěstí. Trh jen těsně nezasáhl můj stop loss na break-evenu, když se otočil na 1.3780, přičemž můj stop loss byl na 1.3777. Zasažení druhého targetu na ceně 1.3959 mi zajistil celkový zisk z obou pozic  217 pipů (182 + 89). Mimochodem, říkal jsem, že libra pujde nahoru. :-)

Jelikož se měnový pár EURUSD stále pohybuje v nevyzpytatelné rangi a libra v sobě na jednu stranu má relativně silné nákupní momentum a pohledem na graf se dá říci, že i mírně nastartovaný uptrend, rozhodl jsem se tento týden soustředit čistě jen na trh měnového páru USDJPY. Žádné zásadní makroekonomické události nejsou tento týden v dohledu. Všichni čekají až na zasedání FOMC, které se uskuteční příští středu. Do té doby by mohl být relativní klid na hlavních měnových trzích a tím pádem by měla i lépe fungovat technická analýza.

Aktuálně vidím jako dobrou příležitost otevřít short obchod na USDJPY, kde se nacházíme okolo týdenního pivot pointu. Stop loss umístím nad aktuální high, tj. 107.32 a profit target umístím až na týdenní S2, které leží na cenové hladině 104.71. Zvážím ještě odhození první části pozice na týdenním S1, jenž se nachází na ceně 105.77.

Přeji mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Příležitost na USDJPY