Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Příležitost na jenu i na libře

Intraday/Swing

Dnešním forexovým světem hýbe situace okolo podmínek vystoupení Británie z EU. Aktuální nejistota se odráží ve snížené volatilitě a náhlých nevyzpytatelných prudkých cenových pohybech. V takovéto situaci, více než cokoliv jiného, je vhodné obchodovat na odrazy od vzdálenějších levelů. Já pro svůj trading v tomto týdnu vidím 2 takové zajímavé příležitosti.

V minulém týdnu jsem tu psal o zajímavé příležitosti na měnovém páru USDJPY. Můj vstup do short pozice u kulatého čísla 113.00, který jsem zde avizoval, posouvám k úrovni 112.72, tedy k aktuální týdenní pivotové úrovni R2. Nad tímto levelem se nachází fibo rezistence z vyššího časového rámce (112.80), kulaté číslo (113.00) a fibo rezistence z kratšího časového rámce (113.23). Profit target budu mít umístěný u kulatého čísla 112.00.

 

https://puu.sh/CZi6F/2cb63b9b8a.png

Další zajímavá příležitost, kterou v současné době vidím, leží na britské libře. Zde samozřejmě jde s ohledem na nevyzpytatelnou brexitovou situaci o riskantní obchod, nicméně předpokládám, že k žádnému průlomu v otázce vystoupení Británie z EU v nejbližších dnech nedojde, tudíž toto riziko přijmu.

Na cenové hladině 1.3379 budu vstupovat do shortu, jelikož tento level je počátkem shluku úrovní. Další je na kulatém čísle 1.3400 a pak na 1.3422 leží fibo rezistence. Profit target pro tento potenciální trade budu mít nastavený u hodnoty kulatého čísla 1.3300. Jak můžete vidět, obě příležitosti jsou si dost podobné, nicméně obě jsou na nekorelovaných měnových párech.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Příležitost na jenu i na libře