Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Přijde s Donaldem zemětřesení?

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem upozorňoval na posilování amerického dolaru. Krátce po zveřejnění mého příspěvku vyšly další výsledky volebních průzkumů favorizující Hilary Clintonovou v boji o Bílý dům a dolar začal růst. Spravně jsem odhadl otočky pohybu na EURUSD, který se po vytvoření oblasti konsolidace kolem hodnoty 1,1100 odrazil od rezistence 1,1135 a následně klesl o více než 100 pipů. Odhadl jsem i oblast supportu na USDJPY pod cenou 103,00, který se posléze vyšplhal na úroveň 104,50. Můj tip na short na libře však bohužel nevyšel, jelikož se mu do cesty připletlo rozhodnutí soudu ve Velké Británie o nutnosti souhlasu parlamentu s výstupem z EU. Nicméně jsem z pozice po cenovém návratu vystoupil předevčírem z mírnou ztrátou.

Dnes probíhají v USA prezidenstké volby. Přestože zde byla snaha z této volby udělat před očima veřejnosti na poslední chvíli vyrovnané klání, šance Donalda Trumpa na vítězství jsou minimální. Tak jako před Brexitem smíšené informace způsobily kolísání na trzích a mnoho velkých hráčů si přišlo na své. Nyní však přichází okamžik pravdy a s pohledem na preference v důležitých státech a větší demokratickou voličskou základnu ve mně narůstá přesvědčení o vítězství Hilary. To pravděpodobně bude následně znamenat krátkodobé posilování amerického dolaru.

Mou tradingovou myšlenkou je počkat si na breakout USDJPY na 105,36, kde budu vstupovat do long pozice. První část své pozice následně odhodím s ohledem na momentum trhu, jakmile dosáhne GBPUSD hodnoty 1,2230. Druhou část budu držet až k restistenci na USDJPY na 106.60. Na grafu výše jsem znázornil i další vhodné body pro vstup v případě větší rozkolísanosti trhů na EURUSD a GBPUSD.

Přeji mnoho štěstí
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 7.11.-11.11.2016
Vědro s kraby... Neznáte to odněkud?
Můj týden s FE+: Čekání na FOMC

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Přijde s Donaldem zemětřesení?