Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Přijde na euru otočka?

Intraday/Swing

Minulý týden jsem zde psal o příležitosti na USDJPY, která se mi znovu proměnila v realizovaný zisk. Z první části short pozice, kterou jsem otevíral na 110.85 a uzavíral na celém čísle 110.00, jsem si odnesl 85 pipů. Ze zbylé části pozice, kterou jsem otevíral na 111.00, jsem si odnesl zisk rovných 100 pipů. Celkově tedy 185 pipů.

V posledních několika týdnech jsme svědky rázného downtrendu na libře i euru a v tomto týdnu nás ještě čekají projevy centrálních bankéřů a další vcelku podstatné makroekonomické události. Mé obchodování a analýza se však neopírá o fundamenty a ani se nesnažím o skloubení technické a fundamentální analýzy dohromady, jelikož jsem přesvědčen, že na Forexu by takovýto přístup znamenal spíše obtíže než přínosy. Co ale bedlivě pozoruji, jsou časy, ve kterých se makroekonomická vyhlašování a projevy centrálních bankéřů odehrávají. Během této doby se snažím nevstupovat do krátkodobých pozic a jelikož je tento týden nabitý mnoha makroekonomickými událostmi, budu velmi obezřetný.

Co se týče situace na hlavních měnových párech, tak EURUSD se pohybuje nyní u svého reverzního supportu, od kterého by se měl odrazit směrem výše. Zde otevírám rovnou long pozici a budu čekat, jak se vyvine situace na japonském jenu. Tam očekávám, že by trh mohl vyklesat až k úrovni 108.50, kde budu otevírat long pozici na USDJPY a zároveň případně zavírat long na EURUSD. Obchodování na trhu GBPUSD se zatím vyhnu, s tím, že pokud se dostaneme na zdvojenou úroveň supportu na mezi cenami 1.3200 a 1.3194, tak budu otevírat long i zde.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Přijde na euru otočka?