Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Nové příležitosti na jenu a libře

Intraday/Swing

Minulý týden jsem zde avizoval 3 situace na 3 hlavních měnových trzích. K realizace jsem však dospěl jen u měnového páru USDJPY, kde jsem psal o okamžitém vstupu do shortu. Z obchodu jsem tradičně vystoupil na týdenním pivot pointu na ceně 108.75 v zisku 105 pipů. Na měnových párech EURUSD a GBPUSD nedošlo k proražení trendových čar, tudíž jsem do obchodů nevstupoval.

Trendové čáry na trzích 2 evropských měn naopak zafungovaly jako skvělé úrovně resistence v probíhajícím downtrendu. V současné chvíli ale měnový pár britské libry na 4 hodinovém grafu trendovou čáru proráží. Pokud dojde k průrazu a uzavření 4 hodinové svíčky nad týdenním pivot pointem na ceně 1.3603, budu vstupovat do long pozice. Na trhu EURUSD naopak budu čekat, až na případný odraz od shluku úrovní supportu v oblasti mezi 1.1690 a 1.1700. Poté budu chtít euro longovat někam k úrovní týdenního pivot pointu.

Co se týče měnového páru USDJPY, tak je zřetelně vidět, že jsme přešli z uptrendu do fáze konsolidace a nyní se nacházíme blízko od shluku úrovní supportu, tvořené Fibo úrovní (na ceně 109.86) a celým číslem (110.00). Navíc je tato oblast rezistencí u horní hrany range, tudíž je zde dobrý předpoklad, že by se cena mohla odrazit znovu blíže k jádru range. Mám tedy umístěnou první short pozici na 109.85 a druhou na 109.99 s targetem znovu na týdenním pivot pointu, na ceně 109.25.

Přeji mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Nové příležitosti na jenu a libře