Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Na libře se rýsuje zajímavý short

Intraday/Swing

Má short pozice na měnovém páru USDJPY stále ještě zůstává otevřená. V současnosti je zde otevřený zisk cca 35 pipů. Včera jsem navíc otevřel minulý týden avizovanou short pozici na EURUSD, která je aktuálně v mírném zisku. Při těch dvou otevřených pozicích mám zahedgované riziko vývoje amerického dolaru.

Situace, která v posledních dnech výrazně hýbe nejen ekonomickým světem, je absolutní nejistota v budoucím směřování vztahu Evropské unie a Velké Británie. Aktuálně je na pořadu dne hlasování o brexitové dohodě v britském parlamentu, které se má uskutečnit 12. března. V případě, že nebude odhlasována ani dohoda ani tvrdý brexit, bude pravděpodobně odchod VB odložen o 2 měsíce. Britská libra na tyto informace v poslední době reaguje růstem a jelikož je trh libry jediný, na kterém nemám otevřenou pozici, budu se soustředit na něj.

https://puu.sh/CStem/f56e10cb7a.png

Silnou rezistenci vidím na měnovém páru GBPUSD na ceně 1.3422, což je fibo úroveň, přičemž mírně nad ní se nachází týdenní úroveň R3 na ceně 1.3455. Zároveň se tyto úrovně nachází na horní hraně poreferendové range z léta 2016, a tím pádem zde lze logicky hledat silnější rezistenční zónu. Short tedy budu otevírat u 1.3422 a svůj profit target budu mít u kulatého čísla 1.3300. Stop loss bude tradičně vycházet z řízení rizika RRR 1:1.

Přeji hodně štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Na libře se rýsuje zajímavý short