Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Klid před bouří na japonském jenu

Názory

Jak jsem minulý týden upozorňoval, žádná zásadnější markoekonomická událost se nepřihodila a já si s klidem došel pro zisk 130 pipů z mého shortu na EURUSD. Od mého profit targetu, který jsem měl umístěný na 1.1554, se cena odrazila o více než 100 pipů výše, tudíž jsem znovu inkasoval zisk z celého downtrendového pohybu.

Měnový pár EURUSD znovu naráží na svůj pivot point, nyní ze shora. Stále zde platí, že pokud bychom se na euru podívali do cenové oblasti mezi 1.1790 a 1.1800, tak zde budu ochotně otevírat short pozici. Jinou příležitost pro svůj trading na EURUSD nevidím. Zítra má proběhnout na americkém dolaru vyhlašování makroekonomických dat, od něhož si slibuji, že by mohl trochu rozhýbat nejen s trhem eura, ale také s měnovým párem USDJPY, na kterém vidím aktuální vývoj jako podstatně zajímavější.

https://puu.sh/BqzHk/4fd42add93.png

Dochází zde k postupnému zužování obchodní range v blízkosti ročních maxim a lze předpokládat, že USDJPY prorazí směrem výše. Pokud takováto situace nastane, budu přichystaný brát short pozici na prvním odrazu od shluku úrovní FIBO a týdenního R2 na cenové hladině 112.36. První target poputuje na 112.05, kde leží důležitá úroveň z minulého týdne a druhý profit target na týdenní R1 na 111.73. Případně se dá spekulovat i na hlubší odraz, nicméně tím, že již nějakou dobu probíhá akumulace, nechci riskovat, že mi utečou zisky.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Klid před bouří na japonském jenu