Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza II: Úprava pozice na USDCAD a nová příležitost na AUDUSD

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem zaznamenal 53 pipovou ztrátu z shortového obchodu na měnovém páru AUDUSD. Celkově je tak mé skóre na komoditních měnách aktuálně 6 zisků a 3 ztráty, winning tedy klesl na 66,67 %. Z minulého týdne mám v trhu 2 příkazy. Jeden na NZDUSD, který zanechám nezměněn. Druhý na USDCAD budu měnit.

Dnes mi v podstatě o necelý 1 pip unikl vstup do avizovaného longu na USDCAD. Jelikož trh od té doby udělal cca 30 pipů nahoru, jsem nucený přehodnotit svůj limitní příkaz na tomto měnovém páru. Až čas ukáže, jestli smůla při vyplnění příkazu nebude nakonec požehnáním.

Na základě aktuálně probíhajícího downtrendového swingu se mi vytvořila v grafu fibo úroveň, na kterou budu cílit svou přemístěnou nákupní objednávku, konkrétně tedy na cenu 1.3018. Profit target pro mou pozici nechám na 1 celém čísle 1.3100, to mi ovšem ovlivní stop loss, u kterého musí být zachována podmínka RRR 1:1.

https://puu.sh/DOJXQ/0abb8260d4.png

Novou příležitost jsem detekoval na měnovém páru AUDUSD. Vytvořil se zde shluk rezistenčních úrovní okolo celého čísla 0.7100. Já budu vstupovat do shortu na nejbližší z nich, na ceně 0.7081. Profit target budu mít umístěný na PA úrovni 0.7049. Stop loss tradičně při zachování RRR 1:1.

Přeji mnoho úspěchů

MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza II: Úprava pozice na USDCAD a nová příležitost na AUDUSD