Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza II: Příležitost k shortu na NZDUSD

Intraday/Swing

Na měnovém páru USDCAD je toto léto pro mě trochu smolné. Nejdříve se před měsícem asi o 2 pipy nevyplnil příkaz, který by skončil ziskem, v minulém týdnu o pár pipů vybrali můj stop loss, přičemž následoval pohyb směrem dolů, který jsem očekával. V celkovém kontextu to zhoršilo mé skóre na 8 zisků a 5 ztrát v tomto roce, což činí winning 61,54 % při RRR 1:1.

Přes pár horších obchodů posledních týdnů věřím, že brzy přijde znovu růstová série. Pojďme se podívat na nejbližší zajímavou situaci na trhu. Nejzajímavější příležitost na komoditních měnách leží v následném týdnu z mého pohledu na NZDUSD. Předtím než v noci z úterý na středu vyklesala cena o cca 150 pipů, se vytvořila range, v rámci které ležela nejvýznamější z pohledu objemu obchodů na 0.6523, ještě pod ní leží fibo level 161,8 z aktuálního swingu, nad ní zase úroveň, ze které došlo k silnému momentu proběhlého downtrendu na 0.6529.

https://puu.sh/E2RUd/5fbcfb3a4d.png

Já budu vstupovat short objednávkou na cenové hladině 0.6515. Profit target budu mít nastavený jeden pip nad týdenní pivotovou úrovní S1, jež leží na ceně 0.6479. Stop loss pro tuto pozici budu umisťovat s ohledem na RRR 1:1, tedy na cenu 0.6550.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza II: Příležitost k shortu na NZDUSD